For at udvikle sammenholdet på et U15 drengehold, arrangerede Søndersø Boldklub et teambuildings arrangement som opstart på en ny sæson.

Holdet blev ikke informeret om andet, end at vi skulle spille en træningskamp og efterfølgende afholde et teambuildings arrangement der omfattede udendørs overnatning.

Træningskampen blev spillet lørdag formiddag og efterfølgende blev der spist frokost, hvorefter vi kørte til Odense klatrehal. I klatrehallen fik vi alle en instruktion i klatring, og ikke mindst i hvordan man sikrede hindanden. Drengene blev delt op i hold af tre personer, således at der var en der klatrede, en der sikrede og en der ekstra sikrede. Ideen med denne øvelse var dels at skabe nye roller og dels at de skulle vise hinanden tillid – det kræver trodsalt en del tillid til hinanden når man hænger i et tov højt oppe og har en kammerat til at sikre tovet. Dette arrangement varede i ca. to timer, hvor alle fik klatret flere gange og det var tydeligt, at der var nye roller, hvor det ikke nødvendigvis var dem der går forrest på banen, der også gik forrest her.

Fra denne øvelse blev drengene kørt til Stige Ø, der er et natur/aktivitetsområde nord for Odense. Her blev de alle indlogeret i tre shelters og efterfølgende blev de inddelt i tre grupper og sat i gang med forskellige samarbejdsøvelser. Disse øvelser var f.eks. at få alle igennem et spindelvæv uden at røre snorene og ”huske” øvelser. Herefter blev de sendt på en opgavetur. Ruten var ca. fire km lang med 8-10 samarbejdsøvelser. Disse øvelser omfattede både hjerne og muskler og afslørede igen helt nye roller på holdet og tydeligvis var nogen villige til at ofre sig for holdet. Øvelserne var f.eks. at der mellem to poster hele tiden skulle være en person der ikke rørte jorden, at alle skulle uden om en bøje ude i vandet (De havde fået en gummibåd de kunne bruge), samarbejde om at flytte forskellige ting, eller at alle skulle kunne stå på samme klatrestativ osv. Denne øvelse tog ca. to timer.

Tilbage ved shelterpladsen skulle der laves mad over bål og det fortsatte med bålhygge til langt ud på natten.

Søndag morgen startede med en fire km løbetur og morgenmad. Turen blev rundet af med lidt flere samarbejdsøvelser og en lille øvelse, hvor alle skulle komme med minimum tre grunde til, hvorfor de spillede fodbold. Det var sundt at se, hvor mange forskellige grunde der er til det.

Alt i alt var det et rigtig godt arrangement der bragte et ellers velfungerende hold endnu tættere sammen og på trods af regn om natten var humøret højt.