Unge mennesker i fodboldklubberne

PRESSEMEDDELELSE

Udsendt 11. marts 2019

Det er vigtigt med nogle nye øjne og unge mennesker i fodboldklubberne og i DBU Jylland
Budskabet kommer fra Line Bruhn Jørgensen, der blev årets leder 2018 i Høje Kolstrup Boldklub.

På DBU Jylland Region 4's møde med fodboldklubberne i Haderslev Kommune fortalte 24-årige Line Bruhn Jørgensen indlevende om hendes hverdag med fodbolden og klubben gennem 19 år.

Det er hendes erfaring, at det er vigtigt med nogle nye øjne og unge mennesker især på lederplan i fodboldklubberne og DBU Jylland
- Det er vigtigt at finde nogle opgaver, der passer til den unge, siger Line Bruhn Jørgensen, - og det er også vigtigt, at børn og forældre har tillid til den unge træner.

Hendes ballast kommer fra, at hun som 18-årig var formand i Høje Kolstrup Boldklub indtil hun for 4 år siden flyttede til Aarhus, og til trods herfor også tre år efter næstformand i klubben. I DBU Jylland fik de også øje på den ihærdige unge kvinde, så hun kom med i Børnegruppen i DBU Jylland Region 3, hvor hun nu er blevet formand. Både i klubben og børnegruppen oplevede hun, at hun absolut trak gennemsnitsalderen ned.

Ud over selv at spille, så er Line Bruhn Jørgensen også dommer - tog eksamen som 16-årig, og er ungdomstræner. Har også været børnetræner. På spørgsmålet om, hvordan hun klarer det hele, svarer hun, -Det skal klares. Det er et spørgsmål om at være fleksibel, og tilføjer, -Det er rigtigt godt at have frivilligt arbejde på sit CV, det er noget arbejdsgivere lægger mærke til, hvilket jeg selv har oplevet, da jeg søgte praktikplads i forbindelse med min uddannelse.

På mødet fremlagde idrætskoordinator Lene Autzen fra afdelingen for Kultur og Fritid i Haderslev Kommune et udkast til en ny pjece omkring pleje af fodboldbanerne i kommunen. Hun fik mange kommentarer og in put fra de 9 fodboldklubber, der deltog i mødet. Blandt andet er der brug for, at opvisningsbaner må benyttes før den 1. april, idet seniorturneringen starter tidligere. -Det må vi snakke sammen om, var svaret fra Lene Autzen.

Klubrådgiver i DBU Jylland Karina Kallehauge fortalte om aktuelle tilbud fra DBU Jylland, og understregede samtidig vigtigheden af, at klubberne holdt forældremøder i forbindelse med sæsonstarten, så klubbens forventninger til forældrene kunne meldes ud.

Line Jørgensen-Preben Rechnagel Foto: Preben Rechnagel