Fodbold i skoletiden

PRESSEMEDDELELSE

Udsendt 5. september 2019

 

Fodbold i skoletiden

Stor interesse for nyt fodboldtilbud til skolebørn med særlige udfordringer – otte hold deltog i DBU-arrangement

- Det er et fantastisk arrangement, som gerne skulle gentages.

Sådan lyder det fra Anne Rohde Nielsen, der sammen med elever og kolleger fra Lykkesgårdskolen i Varde deltager i et DBU-arrangement i Esbjerg for elever med særlige udfordringer, fysisk og psykisk.

- Eleverne var lidt usikre, da de skulle af sted, for de vidste ikke, hvad de gik ind til, men det er rigtig godt, noterer Anne Rohde Nielsen.

Lykkesgårdskolen stiller med fire hold til stævnet, hvor Østerbyskolen, Vejen, har tre hold med, mens Præstegårdsskolen i Esbjerg har et enkelt hold med og spiller femmandsfodbold på lukkede baner bygget i forbindelse med Landsstævnet i Esbjerg.

75 spillere i aldersklassen 7.-10. klasse er i gang, og der spilles på tværs af skoler og årgange.

- Det er en superide med sådan et stævne. Børnene har set frem til det, og det giver både succeser og fællesskab, er meldingen fra Vivi Thøstesen fra Lykkesgårdskolen.

Jack Paaske går i 7. klasse på Østerbyskolen i Vejen og synes, det er sjovt at komme ud og spille.

Det er første gang, DBU Jylland Region 4 har inviteret til sådan et stævne, men det bliver næppe sidste gang:

- Nu skal vi have det evalueret og vurdere, om det skal gentages, men med otte hold kan vi kun være tilfredse med opbakningen, konstaterer Henning Fries fra regionens ungdomsgruppe.

Stævnet handlede om samvær og oplevelser og ikke resultater. Der var præmier til alle, og der blev sluttet af med et tilbud om et besøg og rundvisning på Blue Water Arena lige overfor spilleområdet.

Fodboldstævne DBU 19 01 Foto: LLN-Press
Fodboldstævne DBU 19 02 Foto: LLN-Press