Fællesskabet er nødvendigt

DBU Jyllands formand, Bent Clausen, advarer mod udmeldinger om enegang. Dansk fodbold kan ikke holde til, at nogen bare stiller sig over i et hjørne, understreger han.

 

"Når man er en lille nation og gerne vil tage kampen op med de store, er man nødt til at være smartere og lidt klogere end de andre. Og jeg tror ikke på, at det er særlig smart at stille sig over i et hjørne".

Sådan lyder kommentaren fra DBU Jyllands formand, Bent Clausen, til de udmeldinger, som er kommet fra nogle sider omkring fremtiden for dansk fodbold. 

Der er blevet snakket om piratliga, bryde ud af DBU, blive herre i eget hus og tilsvarende. Mest i anonyme udtalelser.

- Hvis der er nogen der kan huske tiden, da Divisionsforeningen og Foreningen af Lokalunioner lå i skyttegravskrig med hinanden, så tror jeg også, at vi hurtigt klan blive enige om, at det ikke var nogen god tid. Jo, måske for journalisterne, som lystigt kunne dyrke de mange konflikthistorier, siger Bent Clausen og fortsætter:

- Hvis vi helt grundlæggende vil noget med dansk fodbold - og det tror jeg, at vi er mange, der rigtig gerne vil - så kommer vi ingen vegne med trusler og udmeldinger om, at man har nok i sig selv. Dernæst stiller jeg mig helt uforstående over for, at man overhovedet melder den slags principielle og følsomme ting ud i fuld offentlighed, for det er ikke noget, som er blevet rejst internt først. Tværtimod blev der indgået seksårige samarbejdsaftaler for både elite og bredde så sent som i juni måned, siger Bent Clausen.

Fællesskabet er fremtiden

DBU's bestyrelse har nu nedsat en arbejdsgruppe med deltagelse af repræsentanter fra DBU, Divisionsforeningen og lokalunionerne (FLU). Gruppen skal analysere organiseringen af opgaver og kompetencer inden for professionel fodbold i Danmark.

- Det bakker jeg fuldt ud op, for også her er det jo sådan, at det er rundt om bordet, når alle parter er tilstede, at løsningerne skal findes. Jeg tror aldrig, at vi fra breddens side har afvist at drøfte noget som helst, så jeg ser frem til en god og konstruktiv dialog, siger Bent Clausen, der dog samtidig påpeger, at fællesskabet er den grundlæggende præmis for dansk fodbolds fremtid:

- I lokalunionerne arbejder vi naturligvis også hårdt for at tjene breddefodboldens interesser på de indre linjer, og vi får bestemt ikke altid de rammer og vilkår, som vi føler, at vi er berettigede til - og som gavner os bedst. Men jeg kunne da ikke drømme om at true med at melde mig ud af fællesskabet, fordi jeg ikke får min vilje. Jeg vil til enhver tid forsvare fællesskabet i DBU, fordi det er efter min mening er det bedste for klubberne - både eliten og bredden - og for den samlede udvikling af dansk fodbold, understreger Bent Clausen og tilføjer:

- I DBU Jylland ser vi dansk fodbold som et sted, hvor man hver især skal bidrage med det, som man er bedst til, men vi skal gøre det sammen. Derfor arbejder vi for at fastholde og styrke den sammenhængskraft mellem bredde og elite, som på mange måder er så unik i vores særlige danske model. Og det vil vi også gøre i fremtiden.

 

Bent Clausen
Formand, DBU Jylland

 

4. december 2015