Fodboldens F-ord - Frivillig Fredag

Fantastiske frivillige fodboldhelte får fede fællesskabsoplevelser forærende.

 

Med de F-ord kan man beskrive de 100 frivillige i landets fodboldklubber, som fornylig er blevet hyldet i forbindelse med Danske Bank og DBUs kampagne i lokalunionerne: ”100 frivillige”.

Formålet med kampagnen var at synliggøre og hylde de mange frivillige, der dag ind og dag ud knokler for at give landets mange fodboldspillere gode oplevelser på og uden for banen.

Hele 2.300 blev indstillet til at modtage prisen. Det viser, at der er utrolig mange frivillige, der yder en kæmpeindsats i klubberne. De udvalgte 100 modtog 2 billetter til landskampen Danmark – Italien 11. oktober samt en sponsorpakke til klubben til en værdi af 15.000 kr.

Tillykke til de 100 frivillige – og tak til alle der er blevet indstillet for deres indsats.

Ta' et frivillighedstjek

DIF og DBU vil gerne understøtte klubberne i at gøre det attraktivt at være frivillig.

Støttet af Tuborgfondet har DIF oprettet hjemmesiden www.frivillighedstjek.dk, hvor klubberne kan få gode idéer til at rekruttere og fastholde frivillige, hvordan man anerkender de frivillige, og hvordan man udarbejder en frivillighedsstrategi. Og man kan ta’ frivillighedstesten.

DBU arbejder med frivillighedsstrategier og vil meget gerne støtte klubberne i at udarbejde en sådan strategi, fordi det at sætte fokus på de frivillige betyder, at klubberne får flere frivillige – eller de bliver ved længere. Og hvem kan ikke bruge flere hænder i foreningerne?

Frivillig Fredag anerkender det frivillige arbejde

Bag Frivillig Fredag står Frivilligrådet. Frivillig Fredag er Danmarks frivillighedsdag, som altid falder på den sidste fredag i september. I år altså fredag den 27. september. Dagen har bl.a. til formål at markere og anerkende frivilligheden og synliggøre det frivillige arbejde.

Jeg vil i dagens anledning gerne hylde de mange frivillige og udtrykke anerkendelse for deres store arbejde for andre. Gør en frivillig glad ved at sige tak og rose vedkommende for indsatsen.

Frivillig Fredag – fællesskabet for forskellige, fantastiske frivillige fodboldtrænere, fodboldledere, fodbolddommere fra fodboldens frivillige foreninger.

Kort sagt: Fodboldens F-ord.

 

Bent Clausen
Formand, DBU Jylland

 

26. september 2013