I Østjylland har man her i forårssæsonen testet udelukkende at benytte kampledere til at dømme børnekampe 5 mod 5. Dermed er ingen af disse kampe blevet dømt af en uddannet dommer.

- Det er meget få klubber, der tidligere har bestilt en uddannet dommer til disse kampe 5 mod 5 for børn, så vi har ikke oplevet udfordringer i testperioden, forklarer områdechef Steffen Lynge Pedersen, Region 3.

Ingen uddannede dommere til kampe 5 mod 5
Modellen med udelukkende at benytte kampledere til børnekampe 3 mod 3 og 5 mod 5 udbredes fra efterårssæsonen til hele Jylland. Hvert hold er ansvarlig for en kampleder til de kampe, hvor holdet er først nævnt i kampprogrammet.

Dermed kan der fra 1. august ikke længere bestilles uddannede dommere til børnekampe 3 mod 3 og 5 mod 5.

- En uddannet dommer er i udgangspunkt uddannet i Fodboldloven, som gælder for kampe 11 mod 11. For kampe 8 mod 8 er der enkelte regeljusteringer, mens de øvrige børneturneringer er et helt separat regelsæt, som dommerne ikke er uddannet i, forklarer Jakob Bille, dommerchef hos DBU Jylland.

Ligeledes er den pædagogiske tilgang hos de yngste væsentligt forskellig fra ungdoms- og seniorspillere, hvorfor det er logisk at lade de yngstes kampe overgå til kampledere.

Få tips og guides til kampledere
Har I svært ved at finde kampledere til at dømme børnekampene, kan I finde tips lige her.

En kampleder er ikke nødvendigvis uddannet til opgaven med at lede børnekampe, men der findes guides til regler, rekruttering og meget mere på dbujylland.dk/kampleder:

Kampleder Banner1920x500