Der sker noget magisk, når børn bliver sluppet løs med en bold i en hal. Straks er tempoet skruet helt i vejret, mens håbefulde skud bliver sendt af sted i en lind strøm mod det rød/hvide håndboldmål. Rummet i sig selv er indbydende, og der går ikke mange sekunder, før kinderne lyser mere op en de knitrende lysstofrør.

På den måde er intet forandret i mange år. Ligesom tilfældet er med disciplinen indendørs fodbold, altså den helt klassiske med bander om banen.

Med 2627 tilmeldte hold i DBU Jylland, hvilket er en stigning på syv procent i forhold til sidste vinter, er der heller ikke noget der tyder på, at spilformen trænger til en totalrenovering. Jyderne elsker simpelthen indendørs fodbold.

Det gør sig også gældende for de tre gæve trænere, vi mødte til et U8 Drenge indestævne i Kolt/Hasselager IF Hallen lørdag 20. januar. Se herunder, hvad de mener om vintersæsonens ældste, velbevarede fodboldtilbud.

Alexander Andersen
Træner for U8 Drenge i Aabyhøj IF
Far til Otto på holdet
Ingen træneruddannelse


Hvad er din holdning til den traditionelle indendørs fodbold?


- Jeg synes, det er bedre og sjovere end futsal. Jeg husker det også selv som et sjovt alternativ til udesæsonen. Der er meget fodbold i det. Vi spiller på små områder med korte pasninger, så det er meget overførbart til udendørs. De er også vant til et jævnt underlag fra kunstgræsbaner.

- Vi træner også på vores kunstgræsbane, men med den kulde vi har haft, så er det fedt at kunne komme i hallen for at spille fodbold. Det vil bare være en dårlig oplevelse for dem at være ude, når det er så koldt. Vi kan forlænge sæsonen med indebold, og det er med til at skabe et fedt fællesskab på holdet.

- Drengene synes, det er hyggeligt og fedt. De glæder sig til det. Vi har været til stævner med medaljer og mere show, og der er sådan et klassisk stævne her lidt fladt ved siden af. Men uanset er det en fed måde at samles på.


Hvad er din holdning til den traditionelle indendørs fodbold?


- Jeg har altid godt kunnet lide den klassiske indendørs fodbold, ikke mindst som spiller. De korte kampe, banderne og kravene til spillernes tekniske formåen. Det er fedt. Det er en anden måde at spille fodbold på, og det har helt klart fortsat sin berettigelse.

- Vi var til vores første futsal-stævne for nylig, og det gik faktisk overraskende godt, selv for de her små drenge. De fangede hurtigt reglerne, og det var rart med futsal-bolden, som var mere nede på jorden.

- Vi oplever, at de gerne vil spille både inde og ude. Vi har dog ikke trænet ude i den seneste tid på grund af vejret, men ellers vil de gerne.

Peter Lynnerup
Træner for U8 Drenge i Kolt/Hasselager IF
Far til Konrad på holdet
Træneruddannelse: DBU C1 + C2

John Pedersen
Træner for U8 Drenge i Hatting-Torsted IF
Far til Oskar på holdet
Træneruddannelse: DBU C1 + C2

 

Hvad er din holdning til den traditionelle indendørs fodbold?

- Det er bare fedt. Det har det her ekstra tekniske element, fx lærer de at træde på bolden. Det er dog stadig svært med de små spillere her. Det bliver meget et spil, hvor de tager lange løb med bolden.

- Jeg oplever alligevel, at de lærer noget af det. Det er rart for dem at mærke, at det fysiske aspekt ikke er så stort i indefodbold. Det er mere teknisk.

- Vi er både inde og ude her i vinterperioden. Drengene vil bare spille så meget fodbold som muligt. Og de synes også, at det er fedt indendørs, også med de her stævner uden medaljer.