Gode børnemiljøer for fodboldspillere er kommet mere og mere i fokus. Og nu har Randers FC indgået en aftale med DBU Jylland om at efterleve DBU’s børnestrategi for at styrke klubbens 41 samarbejdsklubber.

Aftalen blev markeret søndag den 21. august, hvor samarbejdsklubberne var inviteret til Randers for at høre mere om, hvad aftalen indeholder, og hvordan samarbejdsklubberne vil kunne få gavn af den.   

Vil tage ansvar
Hos Randers FC er der glæde at spore. De vil nemlig gerne hjælpe samarbejdsklubberne på bedst mulig vis og være med til at tage ansvar for, at børnemiljøerne er sunde i deres samarbejdsklubber. Det fortæller Claus Stenum, der er samarbejdsklubansvarlig i Randers FC:

- Vi vil gerne være med til at tage ansvar for, at vores samarbejdsklubber får sunde børnemiljøer, og da vi hørte, at DBU Jylland også stiller ressourcer til rådighed, blev det meget interessant for os. Det er en kæmpestor opgave at være der for 41 klubber.

Claus Stenum håber også på, at flere af samarbejdsklubberne tilknytter en børneudviklingstræner, så blandt andet vejen til klubberne bliver kortere:

- Vi håber, at så mange som muligt får en børneudviklingstræner, så der på sigt kan komme bedre børnetræning. Lige nu er der stor forskel på trænerne, så vi håber, de kan blive klædt bedre på og få nemmere adgang til viden, fortæller han.

- Godt, at de store licensklubber har set lyset i strategien
Det er ikke kun i Randers, de er glade. Også hos DBU Jylland er der stor tilfredshed, lyder det fra børnefagligrådgiver, Peter Davies:

- Vi er rigtig glade for, at Randers FC er gået med i denne aftale, og lige som mange andre store, jyske licensklubber, vil være med til at sprede DBU’s børnestrategi og DBU’s børnesyn, så vi får det ud at leve i klubberne.

Fakta om Randers FC's moder- og samarbejdsklubber

Randers FC blev stiftet i 2003 af de seks lokale klubber Randers Sportsklub Freja, Dronningborg Boldklub, Kristrup Boldklub, Vorup Frederiksberg Boldklub, Hornbæk Sports Forening og Randers KFUM. Disse seks klubber er Randers FC’s moderklubber. Desuden har klubben 41 samarbejdsklubber, og du finder dem alle sammen ved at klikke dig videre

Støttet af Herrelandsholdet
Aftalen mellem Randers FC og DBU Jylland er blandt andet blevet mulig, fordi Herrelandsholdet som en del af landsholdsaftalen har valgt at donere en sum af deres EM-bonus til børn i breddefodbolden. Pengene er med til at gøre det muligt at understøtte de nye børneudviklingstrænere, som skal hjælpe de mange børnetrænere i klubberne. I sidste ende er målet, at vi kan give børnene endnu bedre fodboldoplevelser.