Den nye børneudviklingstræneruddannelse så i weekenden dagens lys, hvor de første to ud af i alt fire moduler blev gennemført.

På det første hold, som første gang blev afholdt i weekenden den 23./24. september, deltager 11 forskellige børneudviklingstrænere fra jyske klubber, der enten er eller arbejder mod at blive DBU Børneklub.

Motivation af trænere
Én af deltagerne på uddannelsen er Christian Lehmann. Han er børneudviklingstræner i Aarhus-klubben, IF Lyseng, som er Jyllands største fodboldklub målt på antallet af medlemmer. For ham er det især netværksdelen og en personprofil, der har bidt sig fast i ham på de første to moduler:

- Det er spændende at høre om de andre klubbers udfordringer. Vi er rigtig store, så det kan til tider være lidt svært at sammenligne os, men det er fedt at møde andre, der har en hverdag, som ligner min, fortæller han og fortsætter:

- Det var vildt spændende at få lavet den her personprofil. Ud over at blive klogere på os selv, bliver vi også skarpere på andre persontyper af trænere, og hvordan vi er nysgerrige over for dem, og ikke mindst hvordan vi kan motivere dem.

Christian Lehmann ser frem også frem til de næste to moduler:

- Nu kender vi hinanden lidt bedre, og så håber jeg også, at der bliver skruet lidt op for det faglige. Det glæder jeg mig til.

På uddannelsens næste moduler vil der – blandt meget andet - blive gået endnu mere i dybden med selve arbejdet med sig selv og det at være træner for trænerne. Også her vil der blive taget udgangspunkt i konkrete cases.

BUT Uddannelse2 Christan Lehmann (tættest på det åbne vindue) fra IF Lyseng og Peter Winther (med benene over kors) er begge spændte på de sidste to moduler på uddannelsen.

Cases der tager udgangspunkt i børnesynet
Også Peter Winther deltog på uddannelsesdagene. Han er børneudviklingstræner i Skibsby-Højene IF, som er en lidt mindre fodboldklub i forhold til bl.a. IF Lyseng. For ham har det været fedt at blive bekræftet i, at de har gang i det rigtige i den nordjyske klub:

- Det har været utroligt lærerigt og spændende, og så har det også været bekræftende for mig i, at vi har gang i det rigtige. Jeg bliver også inspireret af at høre, hvordan man for eksempel gør det i Vejle B, som jo er en helt anden klub end vores egen.

Peter Winther peger også på personprofilen som har givet ham indsigt i sig selv, så han er opmærksom på sig selv, sine medtrænere og ikke mindst hvordan han træner trænerne bedst muligt.

- Der var nogle fede cases, hvor der virkelig var dialog ud fra DBU’s børnesyn. Vi havde nogle konstruktive samtaler om de situationer, vi står i ude på banerne, slutter Peter Winther.

Fire pladser tilbage på næste hold
Alle børneudviklingstrænere i klubber, der enten er DBU Børneklub eller arbejder hen imod det, har modtaget en invitation til kurset. Ud af 24 pladser er 20 allerede optaget, så man skal være hurtig, hvis man gerne vil være med på næste hold.

Tilmelding sker ved en mail til børnefaglig rådgiver Peter Davies på peda@dbujylland.dk. Har du ved en fejl ikke modtaget invitationen, kan du kontakte Peter Davies på samme mailadresse.