Når vi løber rundt på fodboldbanen, er det ikke altid, vi tænker over dem, som gør det så nemt for os andre at spille fodbold og nye fællesskabet. Torsdag aften var en anden snak, for her hyldede hundrede fodboldledere en sand ildsjæl ved DBU Jylland Region 4's årsmøde i Vejen.

Nu er det slut med at gemme sig i skyggerne for 58-årige Erik K. Petersen fra Aabenraa BK, som stort set døgnet rundt er tilgængelig for klubben.

Mage til blæksprutte skal man søge længe efter, han er der stort set 24/7. Aabenraa BK

Fodboldklubbens James Bond
Erik K. Petersen (58år) er måske nok ikke James Bond i majestætens hemmelige tjeneste, men hans indsats er for mange det hemmelige eller usynlige arbejde uden for banen, og for Aabenraa BK er han mindst lige så vigtig, omend hans arbejde måske nok er knap så actionpræget.

- Mage til blæksprutte skal man søge længe efter, han er der stort set 24/7, lyder det i indstillingen om Eriks store rolle i klubben.

Blæksprutten Eriks hjerte banker særligt for breddefodbold og i Aabenraa BK sidder han bl.a. i bestyrelsen på 15. år, han er kampfordeler og medansvarlig for pige-/dameafdelingen.

Nå ja, og er der et pigehold, der lige mangler en træner, så springer Erik da til.

Spørger man Erik om hjælp, får man sjældent et nej. Aabenraa BK

Siger sjældent nej
Han bruger mellem 20 og 30 timer ugentligt i klubben, så han er nærmest fast inventar og har en bred viden om alt og alle i klubben.

- Spørger man Erik om hjælp, får man sjældent et nej, er skudsmålet i klubbens indstilling af ildsjælen.

Og heldigvis sagde Erik K. Petersen heller ikke nej, da DBU Jylland Region 4 overrakte ham "Gør en Forskel"-prisen på årsmødet i Vejen. Stort tillykke med anerkendelsen, som blev overrakt af sidste års modtager, Michael Benkjer fra samme klub.

Sammen med prisen modtog Erik et diplom, en gave og en pengepræmie på 4.000 kroner.