Thorsager-Rønde Idrætsforening, eller ganske enkelt TRIF, løb med den store hæder som Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 3, da der onsdag aften blev afholdt årsmøde i Hotel Pejsegården i Brædstrup.

Foran 133 østjyske fodboldklubledere fik de overrakt en pokal samt et stort banner med teksten ”Årets Fodboldklub” til ophæng i klubben.

Det er særligt djurslandklubbens målrettede arbejde med børnefodbolden, som har bragt dem til tops blandt de i alt ca. 300 fodboldklubber i Østjylland i 2022. I indstillingen til prisen får TRIF følgende anerkendende ord med på vejen:

- Klubben har valgt børnefodbolden som et indsatsområde, og det er ikke bare noget, de siger, der er handling bag. De er DBU Børneklub. De prioriterer uddannelse af deres børnetrænere. De har ansat to børneudviklingstrænere, som skal sikre et godt miljø for klubbens børnespillere. Der er en helt klar struktur i deres arbejde med børnefodbold.

Fokuserer på trænerudvikling
I TRIF har man synligt stort fokus på fællesskab og udvikling. De arbejder målrettet med at forbedre rammerne og mulighederne for klubbens medlemmer og frivillige.

Det kommer f.eks. til udtryk ved, at de gør en indsats for at uddanne klubbens trænere. Aktuelt er de ved at arrangere et UEFA C1-trænerkursus hjemme i klubben, og de har sendt interesserede trænere på børnefodboldseminarer i 2022.

Men det er ikke kun trænernes interesser og udvikling, der tilgodeses. Også de øvrige frivillige arbejder man med at skabe gode rammer for, så klubben dels fastholder sine nuværende frivillige og dels tiltrækker nye kræfter.

Klubben tænker hele vejen rundt
Dertil kommer opmærksomheden på de voksne medlemmer. Her har klubben f.eks. kastet sig ud i at tilbyde Fodbold Fitness for kvinder, og så har man i samarbejde med bl.a. kommunen netop startet et FC Demens-hold.

TRIF-ledelsen formår også at have øje for klubbens ungdomsspillere. Mange steder oplever man, at de unge ikke vender tilbage til klubben efter endt efterskoleophold, men i TRIF er man lykkedes med at få spillere tilbage i klubben ved at holde kontakten og invitere til sociale arrangementer, imens de unge er på efterskole.

Endelig har klubben gjort noget ekstra for de fysiske rammer. De har i forbindelse med deres opvisningsbane fået lavet en tribune med genbrug af sæder fra det gamle Silkeborg Stadion samt et udendørs klubhus, så der er god mulighed for at være et samlingspunkt for områdets indbyggere.

Som vinder af Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 3 går TRIF videre til den nationale kåring af Årets Fodboldklub i Danmark, som afgøres i starten af 2023.

Stort tillykke med prisen.