Et opkald. Et lift frem og tilbage. En oprigtig interesse i, hvordan det går.

Preben Kien Farsinsen er en af den slags frivillige, som er meget mere værd end sin vægt i guld.

I årevis har den 59-årige ildsjæl leveret en indsats ud over det sædvanlige for at de nyuddannede fodbolddommere i Herning Fodbolddommerklub, skulle få den bedst mulige start på dommerlivet.

Ikke mindst derfor kunne Preben Kien Farsinsen modtage prisen som ”Årets fodbolddommer i DBU Jylland Region 2” på årsmødet i Aulum mandag aften.

Hovedfigur bag høj fastholdelsesprocent

I Preben Kien Farsinsens dommerklub, Herning Fodbolddommerklub, har de længe nydt godt af deres ukuelige dynamo, og netop her har fastholdelsesprocenten blandt de nyuddannede fodbolddommere været særlig høj. I dommerklubben er man ikke i tvivl om, at det er Preben, der er den største nøglespiller i den statistik.

- Preben har været en mentor for alle de nye dommere og har løbende brugt en masse tid på at ringe til dommerne for at forhøre sig om, hvorvidt alt er okay, om de er trygge og om det i det hele taget går efter planen med deres dommergerning. De unge dommere der skulle have vejledning blev ofte hentet af Preben og kørt hjem igen, lyder det fra dommerklubben som forklaring på den succesfulde fastholdelseskvote.

Sygdom har sat en midlertidig stopper for Preben

Preben Kien Farsinsen har også selv været aktiv fodbolddommer på Serie 3 niveau som hoveddommer og Serie 2-niveau som linjedommer, men har måtte trække midlertidigt i håndbremsen på grund af sygdom.

Men kærligheden til dommergerningen og lysten til at hjælpe sin kolleger er helt og aldeles intakt.

Det samme er Prebens måde at håndtere de nye dommere på. Derfor har dommerklubben besluttet, at man fremover vil fortætte den succesfulde metodik, som har været med til at give så mange nye dommere den bedst tænkelige start på dommerlivet.

Preben Kien Farsinsen har allerede tilkendegivet, at han nok skal klæde de vejledere på, som skal være med til at føre den unikke stil videre.

Udover taktfaste klapsalver og uendelig respekt fra salen i Aulum Idrætscenter fik Preben Kien Farsinsen et diplom, blomster samt to landskampsbilletter sammen med hæderen.