Da Mads Thunbo Brander og Filip Gøtzsche vendte hjem til Hjerm efter endt efterskoleophold, var det med en klar plan: De ville spille i deres egen klub igen.

Det projekt er lykkedes så godt, at de to mandag aften blev hædret med den særlige Åge Eltons Initiativpokal på DBU Jylland Region 2’s årsmøde i Aulum.

Startede seniorhold i barndomsklubben

Med mund-til-mund-metoder har de to gutter banket en seniorafdeling op fra bunden efter en periode på flere år uden seniorfodbold i klubben.

Mads Thunbo Brander og Filip Gøtzsche har ikke alene fået mange spillere ud ad døren og ind i klubbens seniorafdeling. De har yderligere indført initiativer, der gør det nemt at til- og framelde sig til træning og kamp og som giver alle spillere medindflydelse. At holdet så er rykket fra den daværende Serie 6 til Serie 4 er bare en følgevirkning.

Det er dog ikke kun seniorholdet, som har fået opmærksomhed fra de driftige unge mænd. Begge er nemlig også trænere for U16-holdet i Hjerm FIF i, hvilket betyder, at de er aktive fodboldtrænere i ikke mindre end seks af ugens syv dage.

Herudover hjælper Mads Thunbo Brander og Filip Gøtzsche med andre opgaver i klubben.

For den flotte indsats blev de to altså hædret med DBU Jylland Region 2’s Åge Eltons Initiativpokal.

Åge Eltons Initiativpokal

Åge Eltons' intiativpokal tildeles en forenings- eller regionsleder, fortrinsvis en yngre, der ved særligt initiativ, gerne utraditionelt, efter regionsbestyrelsens vurdering i særlig grad har levet op til unionens formål "At fremme fodboldspillet i Jylland".

Med prisen følger en vandrepokal og en check på kr. 5.000 til klubben.