I det østlige Viborg ligger en klub, som ikke lader sig nøje.

For Houlkær Fodboldklub er det nemlig ikke nok at vinde på fodboldbanen. Med en beboersammensætning som byder på masser af diversitet i området omkring hjemmebanen, er det nemlig også målsætningen at skabe et stort sammenhold på tværs af kulturerne i klubben.

Houlkær Fodboldklub er lykkedes så godt med sin indsats omkring breddefodbolden, at de mandag aften kunne lade sig hylde som Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 2.

Get2 Fodboldskole med mange deltagere

Houlkær Fodboldklub ligger blot et stenkast fra Houlkærvænget, som er et større, alment boligbyggeri i Viborg, som tidligere var at finde på den særlige ghettoliste. Det er Houlkærvænget ikke længere, men områdets karakteristika betyder alligevel, at Houlkær Fodboldklub har kunne afholde den særlige Get2 Fodboldskole de seneste to år. Her har i alt 120 fodboldbørn deltaget.

- Fodboldskolen har i den grad løftet sommerferien, skabt nye venskaber og er et højdepunkt og en forventningens glæde for mange af områdets børn og unge, lød det bl.a. fra klubben i sin indstilling til prisen.

Morgenfodbold og samarbejde med skolelærer

Udover den succesfulde fodboldskole har Houlkær Fodboldklub også haft stort succes med morgentræning i samarbejde med den lokale skole, Houlkærskolen.

Helt op til 28 børn deltager i morgentræningen, som forgår hver onsdag før skolen ringer ind.

Forståelsen og lysten til at hjælpe de flersprogede spillere, har ført til, at klubben han lanceret et samarbejde med en lærer fra den lokale skole, for at afhjælpe eventuelle sproglige udfordringer.

Alt i alt har klubbens frivillige gjort Houlkær Fodboldklub til et fantastisk sted at dyrke verdens bedste sport. For den indsats blev klubben altså hyldet som Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 2.

Som vinder af prisen af Årets Fodboldklub i Region 2 ryger Houlkær Fodboldklub videre i puljen om at blive Årets Fodboldklub i Danmark, hvilket afgøres i starten af 2023.