Som en del af det nye uddannelsesforløb “Fremtidens Trænere”, som DBU og Forenet Kredit har lanceret tidligere på året med et mål om at uddanne knap 1.000 nye trænere under 20 år inden 2025, var 92 unge trænere på besøg i kvindelandsholdslejren torsdag den 6. oktober 2022.  

I forbindelse med besøget kørte busser forskellige ruter gennem landet og samlede de unge trænere op. De københavnske unge havde den længste tur, så de måtte tidligt op og med bussen fra Københavns Hovedbanegård kl. 05.00.  

 

To landstrænere tog imod de unge 

Kl. 11.00 var alle trænerne ankommet i landsholdslejren i Viborg, hvor en veloplagt kvindelandstræner stod klar til at tage godt imod dem. Han var flankeret af kollegaen Kasper Hjulmand, der som en overraskelse havde valgt også at møde op for at byde de unge trænere velkommen og se lidt af kvindelandsholdets træning. Netop Kasper Hjulmand var de samme unge trænere på besøg hos i foråret, da de som en del af forløbet “Fremtidens Trænere” besøgte herrelandsholdslejren i Helsingør. Det vakte stor glæde hos de unge, at de fik den unikke oplevelse at nyde godt af begge landstræneres nærvær på en gang. 

Dagen i Viborg startede med en kort briefing, hvor Lars Søndergaard fortalte om dagens træning, og de efterfølgende timer kunne de unge trænere følge landstrænerens arbejde på banen med de bedste danske kvindelige fodboldspillere. 

 

Spørgerunde med landstræneren og selfie-tid 

Efter træningen tog Lars Søndergaard sig god tid til at svare på spørgsmål fra de unge trænere og trænergerningen. Og alle landsholdsspillerne stillede også op til både fodboldsnak, autografer og selfies til stor fornøjelse for de unge trænere.  

Fremtidens Trænere 2 Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk
Fremtidens Trænere 7 Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk
Fremtidens Trænere 4 Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk
Fremtidens Trænere 9 Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk

Dagen sluttede med halvanden times intensiv teambuilding, som fik de unge trænere ud af deres komfort zone og gav dem både viden og øvelser, som de kunne tage med sig hjem og bruge til at udvikle dem selv og de spillere, de træner til dagligt.  

Fremtidens Trænere findes over de næste fire år 

Fremtidens Trænere er et træneruddannelsesforløb, som DBU har lavet og lanceret i partnerskab med Forenet Kredit. Planen er at uddanne 240 unge trænere hvert år de næste fire år. For træneraspiranter mellem 13 og 20 år, der ikke er med på forløbet i år, kommer chancen altså igen næste år. Det er klubberne, som skal indstille deres unge trænerne og indstillingsperioden for deltagelse i 2023 åbner inden længe. 

Forløbet består af UEFA C1 og UEFA C2-trænerkurserne, besøg i herre- og kvindelandsholdslejrene og netværksarrangementer med andre unge lokale fodboldtrænere. 

Læs mere om Fremtidens Trænere her.

3000X840 3