DBU eFodbold er fodbold på den digitale bane - spillet direkte fra de danske fodboldklubbers klubhuse.

Årets DBU eFodbold-turnering sparkes i gang med lokale stævner d. 19. november på Fyn og Øst for Storebælt, mens de i Jylland blæser til kick off d. 26. november.

Et kig ned over deltagerlisten afslører, at der er flere gengangere fra tidligere års DBU eFodbold-turneringer. En af de klubber, der igen spiller med er fynske Birkende BK, og det er ikke tilfældigt:

- Der findes ikke så mange FIFA-turneringer man kan deltage i som hold. Det kan man i DBU eFodbold-turneingen, som er på vej frem. Det vil vi gerne bakke op om, fortæller eFodbold-træner i klubben, Brian Jensen og fortsætter:

Vi elsker konkurrenceelementet i turneringer, og det er bare fedt at komme ud at møde og måle sig op mod nogle andre, der også dyrker FIFA-spillet.

Birkende BK har i skrivende stund tilmeldt 3 hold til det første fynske stævne i aldersgruppen U17+.

Også i nordsjællandske Hørsholm-Usserød IK er tropperne igen klar til at kæmpe for klubbens logo på den digitale fodboldbane - med 3 hold tilmeldt til alle de 4 stævner i øst for aldersgruppen U13-U16.

- Sidste år nåede vi hele vejen til finalerne og det var en kæmpe oplevelse for drengene. I år er det faktisk nogle lidt yngre drenge, vi har tilmeldt i håbet om også at give dem nogle fede oplevelser, uanset om vi igen når finalen eller ej, fortæller eFodbold-ansvarlig i klubben Katja Loran, inden hun sætter flere ord på:

eFodbold-holdet spiller også fodbold sammen ude på græsbanerne, men vi oplever, at der opstår et andet form for fællesskab omkring eFodbolden, som baserer sig på nogle andre præmisser, og hvor det er nogle andre typer af spillerne/drengene, der blomstrer. Det er fedt at opleve, og det giver bare noget til holdet som helhed.

Katja forklarer afslutningsvis, at de startede eFodbold op bl.a. for at skabe noget social aktivitet og sammenhold under og i forlængelse af coronanedlukningerne.  


Spil med - tilmeld jeres hold nu

Der er fortsat åbent for tilmeldinger til det første stævne i Jylland, ligesom man også allerede nu kan tilmelde hold til alle de øvrige lokale stævner, der spilles henover vinteren. Få overblikket nederst på denne side.


Ny turneringsstruktur giver mulighed for flere klubber

Det er første gang, at turneringen afvikles i stævneform, hvor man fra de enkelte lokale stævner kan kvalificere sig til de regionale finaler og derfra videre til Grand Finals - de officielle DM-finaler i DBU eFodbold. 

I alt afvikles 3-4 lokale stævner i perioden november til februar, og det er muligt at tilmelde sig dem alle separat. Det eneste det kræver for at deltage er, at holdet råder over to controllers, og dem har spillerne typisk selv.

- Den nye struktur betyder, at fodboldklubber, der måske først starter deres eFodbold-hold op henover vinteren, også kan nå at deltage i turneringen. Det giver os samtidig mulighed for at arbejde for at få så mange klubber som muligt repræsenteret i turneringen, forklarer DBU eFodbold-projektleder og -konsulent, Søren Erik Nielsen og fortsætter:

- Vi vil lægge os i selen for at sprede den fede oplevelse af at spille med til stævnerne og være en del af den samlede turnering ud til så mange som muligt. Det skal vi gøre i samspil med de danske fodboldklubber, og vi er klar til at hjælpe alle de klubber, der vil det, godt i gang med deres eFodbold-tilbud.

Der står 3 DBU eFodbold-konsulenter klar med gratis hjælp til klubberne, og de kan kontaktes ganske uforpligtende til en snak om mulighederne. Du finder deres kontaktoplysninger her: 

Om DBU eFodbold

Kernen i DBU eFodbolds tilbud er at hjælpe de danske fodboldklubber med at skabe liv og aktivitet i klubbens klubhus via eFodbold-tilbud.

Det tilbyder vi dels ved at stå klar med gratis hjælp til bl.a. opstart via vores eFodbold-konsulenter og dels via turneringstilbud, der omfatter DM-turneringen (der starter med lokale stævner) og en pokalturnering kaldet DBU ePokalen.

Vi udbyder kampe i rækkerne U8-U12, U13-U16 og U17+. Desuden tilbyder vi træneruddannelse til klubbernes eFodbold-trænere.

i DM-turneringen spilles kampene i en lokal fodboldklub, hvor holdene mødes til stævnerne. ePokalen spilles til gengæld online.  

Læs alt om DBU eFodbold her: