Fodbolden er klar til at byde ukrainske flygtninge velkommen.

Det understregede DBU Jyllands formand, Bent Clausen, på lørdagens delegeretmøde, hvor han samtidig kunne oplyse, at FIFA som følge af krigen i Ukraine, har vedtaget en række midlertidige ændringer af de såkaldte Regulations on the Status and Transfer of Players, herunder en lempelse af reglerne om dokumentationskrav for asylansøgere, der kommer fra Ukraine.

Det betyder i praksis, at DBU på baggrund af FIFA’s lempelser allerede har udformet en helt konkret procedurebeskrivelse til brug for klubberne.

Proceduren skal sikre, at de ukrainske flygtninge, som kommer her til Danmark, gnidningsfrit vil få mulighed for at blive en del af fodbold- og foreningslivet.

Procedure til klubberne

- Den vil i løbet af de nærmeste dage blive formidlet til jer via vores sædvanlige kanaler: hjemmeside, nyhedsbreve og så videre. Så hold øje med det – og ellers er vores turneringsadministrationer som altid til rådighed med hjælp og vejledning, sagde Bent Clausen, der samtidig takkede de klubber og frivillige, der allerede har rakt hånden ud:

- Dette er en tid til at vise, hvem vi er som mennesker. At vi kan og vil hjælpe og række hånden ud til dem, der har brug for det. Det har mange allerede gjort, og det kan fodbolden og idrætten heldigvis også bidrage til. DIF, DBU og andre organisationer har taget forskellige initiativer for at støtte Ukraine, og jeg ved, at mange af jer, klubber og frivillige, også allerede har gjort en stor indsats, og er klar til at hjælpe de flygtninge, som måtte komme til vores land. Det vil jeg gerne takke jer for, sagde Bent Clausen, inden forsamlingen rejste sig og med en varm klapsalve markerede sin støtte og sympati med Ukraine.