Da Tjæreborg IF den 29. april markerede, de officielt var blevet udnævnt som DBU Børneklub, gjorde de på en lidt anderledes måde.

I samarbejde med den lokale skole, Tjæreborg Skole Signatur, afholdt de nemlig ”Fodboldens Dag”, hvor flere end 160 elever fra 0.-4. klasse deltog. 

Børn vælger ikke selv sine forældre
Det fortæller klubrådgiver for DBU Jylland, Henrik Sørensen:

- Det var på klubbens helt eget initiativ at afholde en sådan dag. Og det giver bare enormt god mening. Børn er ikke så heldige selv at få lov at vælge deres forældre, så de har måske ikke fået et tilbud om at gå til en sport. På sådan en dag får de mulighed for at se, hvad fodbold er og ikke mindst en relation til klubben.

Flere medlemmer i fodboldklubben
Én af hovedrolleindehaverne for at dagen forløb som den skulle, er Dorte Husted. Hun er med i Tjæreborg IF’s ungdomsudvalg, og hun er svært begejstret for det samarbejde, som klubben har med skolen:

- Skolens ledelse vil rigtig gerne, at skolen er en del af lokalsamfundet og foreningerne i byen, så vi har et rigtig godt samarbejde. Vi har også været så heldige at få en af skolens lærere, Line, med i ungdomsudvalget. Det har uden tvivl åbnet nogle døre, og det hænger også sammen med, at man virkelig kan mærke, at Line brænder for det.

Dorte Husted har endnu ikke overblikket over, hvor mange flere børn, der har valgt at begynde til fodbold:

Sådan forløb dagen

  • Flere end 160 elever fra 0.-4. klasse deltog som kom i hold á 60 i løbet af dagen.
  • Der var opsat stationer med forskellige fodboldøvelser med 5-8 børn ved hver station.
  • Ved hver station var der både trænere i form af lærere, trænere fra Tjæreborg IF og DBU Jyllands klubrådgiver.
  • Der var derudover 16 hjælpetrænere fra 5. og 6. klasse, som også fungerer som uddannede ”skolevenner”. Hjælpetrænerne er også alle fodboldspillere i Tjæreborg IF.
  • Alle børn fik snacks, et diplom og en oversigt over træningstider for de forskellige aldersgrupper med hjem.

- Jeg har ikke noget præcist tal, men jeg ved, at vi i hvert fald har fået seks ny spillere efter arrangementet. Men det er bestemt også positivt.

Tjæreborg 2

Målet er under alle omstændigheder nået, afslutter hun:

- Vi har vist en masse børn, hvad fodbold er for en størrelse og vist, der er mulighed for at gå til det. Børnene blev motiveret til at røre sig, især ved de stationer, hvor trænere og lærere var motiverende og på. Det hele går også i fin tråd med, at Esbjerg Kommune gerne vil være en sund kommune.

Gentager succesen den 10. juni
Tjæreborg IF vil allerede fredag den 10. juni forsøge at gentage succesen. Denne gang bliver det med en anden målgruppe; nemlig førskolebørn, som får lov at prøve at udfolde sig gennem de forskellige træningsøvelser.  

Børnefodbolden i Jylland i tal

  • 133 jyske klubber har underskrevet en aftale med DBU Jylland om at blive DBU Børneklub. 
  • 32 af dem er nu godkendte som DBU Børneklub - heriblandt Tjæreborg IF.
  • 65 pct. af de 133 klubber har tilknyttet en børneudviklingstræner. 
  • Der er i alt registreret 103 børneudviklingstrænere - flere klubber har mere end én tilknyttet. 

Tallene er fra seneste optælling den 20. maj 2022.