Hvis du netop nu går og overvejer, hvilket niveau dit U12-hold skal tilmeldes på, når spillerne bliver U13 i efterårsturneringen 2022, er du næppe alene.

Alle nuværende U12-hold skal aktivt tilmeldes U13-rækken inden den 10. juni. Men hvordan finder man ud af at tilmelde sit U12-hold på det rigtige niveau i U13 og hvad er der af niveauer og muligheder i U13?

Det vigtigste, når holdene skal tilmeldes efterårsturneringen, er, at de indplaceres på et passende sportsligt niveau – først og fremmest af hensyn til de unge spilleres matchning og udvikling. 

For at hjælpe dig lidt på vej giver vi her et overblik over efterårets rækker, samt en guide til hvor DBU Jylland anbefaler, I tilmelder jeres hold.

Find det rigtige niveau i U13 Drenge

I U13 Drenge er der 5 niveauer. Der er fri tilmelding til alle niveauerne, på nær U13 Drenge Liga 1A.

U13 DRENGE LIGA 1A  er for de 12 øverst rangerede Vest-licensklubber i klublicenssystemet. Disse klubber er automatisk tilmeldt.
Turneringsform: Disse 12 klubber inddeles i to puljer á 6 hold, som afvikler en dobbeltturnering med 10 kampe til hvert hold.
U13 DRENGE LIGA 1B er anbefalet til alle de licensklubber, som ikke er med i U13 Drenge Liga 1A, og som vurderer at have niveauet til Liga 1B. Disse klubber har selvfølgelig også mulighed for at tilmelde sig Liga 2. Hvis man ikke har licens, men har deltaget i forårets U12 Drenge A1 og har samme spillermateriale til rådighed, bør man også overveje dette niveau. En klub må max. tilmelde et hold i dette niveau.
Turneringsform: Holdene i U13 Drenge Liga 1B inddeles i puljer á 6 hold, som afvikler en enkeltstående turnering. Herefter vil der være en midtvejsombrydning, hvor efter der inddeles i nye puljer á op til 8 hold. Man kan derfor forvente 11-12 kampe henover efteråret.
U13 DRENGE LIGA 2 er for de klubber, som har følt god mulighed for udvikling i deres kampe i den regionale A-række eller som i forhold til udviklingen føler behovet for et højere niveau end forårets U12 Drenge B.
Turneringsform: Holdene i U13 Drenge Liga 2 inddeles i puljer á 6 hold, som afvikler en enkeltstående turnering. Herefter vil der være en midtvejsombrydning, hvor efter der inddeles i nye puljer á op til 8 hold. Man kan derfor forvente 11-12 kampe henover efteråret.
U13 DRENGE LIGA 3 er for de klubber, som i foråret 2022 har følt, at matchningen i den regionale A-række har været for hård, og dem som har deltaget i forårets U12 Drenge B og fundet dette niveau passende i forhold til matchningen.
Turneringsform: Holdene i U13 Drenge Liga 3 inddeles i puljer á op til 6 hold, som afvikler en enkeltstående turnering. Herefter vil der være en midtvejsombrydning, hvor efter der inddeles i nye puljer á op til 6 hold. Man kan derfor forvente 9-10 kampe henover efteråret.
U13 DRENGE LIGA 4 er for de hold, som har haft det svært i forårets (2022) U12 Drenge B eller som har spillet U12 Drenge C.
Turneringsform: Holdene i U13 Drenge Liga 4 inddeles i puljer á op til 6 hold, som afvikler en enkeltstående turnering. Herefter vil der være en midtvejsombrydning, hvor efter der inddeles i nye puljer á op til 6 hold. Man kan derfor forvente 9-10 kampe henover efteråret.
U13 DRENGE C er en regional række og anbefales til de klubber, som har spillet U12 Drenge C, eller som evt. har flere hold med i efterårets U13 Drenge, hvor man måske har et 1. hold tilmeldt Liga 2, 2. hold tilmeldt Liga 4 og ønsker et 3. hold tilmeldt. Her vil C-rækken være et oplagt bud, da der principielt ingen bindinger er mellem denne række og de øvrige liga-rækker. Dvs. at hvis C-holdet skulle mangle en spiller eller to, så kan man lovligt bruge 2 spillere fra f.eks. Liga 4-holdet. Rækken er også tiltænkt de hold, som ikke har forventninger om at skulle spille 11-mands i foråret 2023.
Turneringsform: Man kan i denne række forvente omkring 10 kampe henover efteråret. Man skal dog være opmærksomme på, at holdene i denne række ikke ombrydes på samme måde som Liga-rækkerne. Så hvis man ønsker at være en del af ombrydningen og blive indplaceret i 11-mands til foråret 2023 på baggrund af efteråret 2022, så skal man tilmelde sig en af Liga-rækkerne. Der vil i forårets (2023) U13 Drenge 11-mands kun være fri tilmelding på laveste niveau.

 

Find det rigtige niveau i U13 Piger

På pigesiden er der mulighed for at tilmelde sig 3 niveauer.

U13 PIGER LIGA 1 er anbefalet til licensklubberne, samt de klubber som har følt, de har haft god matchning i forårets (2022) U12 Piger A. En klub må max. tilmelde et hold i dette niveau.
Turneringsform: Holdene i U13 Piger Liga 1 inddeles i puljer á 6 hold, som afvikler en enkeltstående turnering. Herefter vil der være en midtvejsombrydning, hvor efter der inddeles i nye puljer. Holdene i Liga 1 efter midtvejsombrydningen kan forvente 12 kampe henover efteråret, mens dem der indplaceres i Liga 2 kan forvente 10 kampe.
U13 PIGER LIGA 2 er for de klubber, som har følt sig overmatchet i U12 Piger A, eller de klubber som i foråret har fundet U12 Piger B som det rette niveau i forhold til den sportslige udvikling.
Turneringsform: Holdene i U13 Piger Liga 2 inddeles i puljer á 6 hold, som afvikler en enkeltstående turnering. Herefter vil der være en midtvejsombrydning, hvor efter der inddeles i nye puljer, hvor rækken udvides med et Liga 3 niveau. Holdene i Liga 2 og Liga 3 kan henover efteråret forvente 10 kampe.
U13 PIGER C er en regional række og anbefales til de klubber, som i foråret 2022 har deltaget i U12 Piger C eller måske har følt, de har haft det svært i U12 Piger B. Rækken er også tiltænkt de hold, som ikke har forventninger om at skulle spille 11-mands i foråret 2023.
Turneringsform: Man kan i denne række forvente omkring 10 kampe henover efteråret.
U13 Piger C afvikles uafhængig af U13 Piger Liga 1 og U13 Piger Liga 2. Der er derfor principielt ingen bindinger mellem U13 Piger C og de to andre niveauer. Man skal altså ikke være opmærksom på op-/nedrykningsreglerne af spillere her. Hvis man f.eks. har et hold tilmeldt i U13 Piger Liga 2 og et hold tilmeldt U13 Piger C, så vil man kunne genbruge en spiller fra Liga 2-holdet, hvis man skulle stå i en situation, hvor man lige mangler en enkelt spiller på sit C-hold.
Det skal dog også bemærkes, at U13 Piger C ikke indgår i ombrydningen i vinterpausen. Det gør kun U13 Piger Liga 1 og U13 Piger Liga 2. Der vil i forårets U13 Piger 11-mands kun være fri tilmelding på laveste niveau.

 


Tilmeldingen er åben
Tilmeldingen til efterårsturneringen er åben i KlubOffice frem til og med 10. juni 2022. Det er vigtigt, at alle nuværende U12-hold tilmeldes i U13, da de ikke automatisk overføres. 

Vær desuden opmærksom på, at U13-turneringen i efteråret 2022 afvikles som 8-mands og i foråret 2023 som 11-mands. Det kan have betydning for antallet af hold, som man skal tilmelde.

Se også...