En flok glade fodboldrenge fra Jelling FS fik sig en ekstra god fodboldoplevelse, da fem af U21 landsholdets spillere forleden dukkede op til træningen i klubben.

Faktisk trådte de fem U21-spillere ind som hjælpetrænere for de lidt over 40 drengespillere i aldersgrupperne U10 og U11, der i dagens anledning havde slået træningen sammen.

Og der blev også tid til både autografer og selfies med de fem spillere, Morten Frendrup fra Genoa, Mohamed Daramy fra Ajax, Gustav Isaksen, FC Midtjylland, Victor Jensen, Rosenborg (udlejet fra Ajax) og Rasmus Højlund fra Sturm Graz.

Et boost for spillerne

- Sådan et besøg er et kæmpe boost for vores spillere. De får virkelig blod på tanden, og de får en stor fodboldoplevelse og nogle forbilleder, som de kan spejle sig i. Landsholdsspillernes helt afvæbnende og imødekommende tilgang til vores unger i dag bygger en helt unik bro mellem landsholdene og en flok børnespillere fra en klub som vores, sagde Kristoffer Rasmussen, der er af Jellings trænere på U10 Drenge-årgangen.

Og drengene lagde heller ikke skjul på deres begejstring:

- Det har været virkelig sjovt at have besøg af dem. De var bare vildt søde, og så var de bare rigtig, rigtig gode, så man kunne lære nogle tricks fra dem, lød vurderingen fra Emil Maarbjerg Rasmussen, 9 år, og han blev suppleret af Marius Hvistendahl, der også er 9 år:

- Det var en rigtig god oplevelse. Sådan en dag giver mig lyst til at blive bedre. Det giver mig lyst til at blive så god, at jeg kan komme på landsholdet. Jeg glemmer ALDRIG denne dag”, sagde han.

U21-landsholdsspillernes besøg i Jelling FS udspringer af DBU Jyllands og DBU’s Velfærdsalliance med Vejle Kommune. Aftalen indebærer netop også, at Vejle Stadion skal fungere som hjemmebane til U21-landsholdet i forbindelse med tre EM-kvalifikationskampe mod Kasakhstan (4. juni), Skotland (10. juni) og Tyrkiet (14. juni).

I vores velfærdsalliancer forsøger vi at skabe et samspil mellem elite og bredde. At bruge landsholdsspillere og staben omkring dem til at inspirere børn og lokale trænere. Jacob Ebsen Madsen, chef for Kommune & Samfund, DBU Jylland

En fodboldoplevelse for livet

- I vores Velfærdsalliancer forsøger vi at skabe et samspil mellem elite og bredde. At bruge landsholdsspillere og staben omkring dem til at inspirere børn og lokale trænere. Børnene her har fået en fodboldoplevelse for livet, og jeg ved at U21 spillerne og staben også har nydt at være i Jelling med børnene, supplerede Jacob Ebsen Madsen, der er chef for Kommune & Samfund under DBU Jylland.

Velfærdsalliancen med Vejle Kommune har været gældende siden 2021 og løber i alt over fem år.

Aftalen indeholder også en række målrettede breddeaktiviteter til gavn for kommunens borgere og fodboldklubber, bl.a. FodboldFitness, Pigeraketten og Motionsfodbold for Mænd.

Der findes p.t. 21 jyske kommuner, der har en velfærdsalliance med DBU Jylland og DBU.