DBU Jyllands medlemsmagasin, som nu slet og ret hedder ”Fodbold”, er netop sendt i trykken og er dermed snart at finde i de jyske fodboldklubbers postkasser.

Magasinet går i denne omgang tæt på afbudskulturen i seniorfodbold, hvor mange oplever, at det kræver flere spillere til at gennemføre en sæson, end det gjorde tidligere.

Vi har undersøgt, hvor mange spillere det kræver at stille hold til kampene i en fodboldsæson i kvindernes og herrernes rækker i 11-mandsfodbold. Tallene er opdelt ud for niveau, så du kan se, hvor mange spillere der i gennemsnit er brugt i de forskellige rækker, fx har er der gennemsnitligt brugt 33 spillere på holdene i herrernes Serie 4.

Læs hele magasinet her med temaet om afbudskulturen.

Farveeksplosion i omklædning 3
Foruden det fyldige tema om de i mange tilfælde løse afbud, så er der også en stribe andre vedkommende klubhistorier.

Du kan fx komme med i Beder-Malling Idrætsforening, hvor et omklædningsrum har været udsat for en sand farveeksplosion. Det er omklædningsrum nummer 3, der benyttes af pigerne og kvinderne, som er blevet malet i flotte, farvestrålende nuancer.

- Pigerne synes, det er fedt at være der, og det har givet en lyst til at opholde sig lidt længere, lyder det fra klubbens foreningsudvikler, Christine Winding-Lauritzen.

BMI6 Foto: Rasmus Grønholdt Thomsen