KOMMENTAR:

Af Bent Clausen, formand for DBU Jylland

Spillere rammer bolden skævt.
Trænere vælger en forkert taktik.
Dommere overser en offside.
Fejl er en del af fodbolden. Det er respekten også.
Husk det gode humør.

Sådan lyder budskaberne i den kampagne, som vi i DBU Jylland har lanceret her i foråret.

Formålet med kampagnen er primært at gøre opmærksom på, at vi naturligvis alle må acceptere, at fodbolddommere laver fejl – ligesom alle vi andre i øvrigt også gør. Men det er også for at gøre opmærksom på, at det er en del af fodboldens kultur, at der bliver lavet fejl. Og det skal der være plads til.

For det er trods alt nok de færreste, der begår fejl med vilje. Fejl er blot en del af fodbolden, ligesom det er en del af livet.

Med kampagnen opfordrer vi til, at alle spillere, trænere, forældre og tilskuere vil tænke lidt over dette, når man bevæger sig omkring på de jyske fodboldanlæg. For hvis der er noget, der kan gøre det anstrengende og tungt at være fodbolddommer, er det de mange urimelige tilråb og den manglende forståelse, som man nogle gange bliver mødt med.

Det samme gælder i børnefodbolden, hvor det er helt afgørende, at pigerne og drengene tør drible, eksperimentere og være kreative, for det skaber fodboldspillere, der synes, at det er sjovt at spille fodbold.

Og det skaber også talenter, der kan og tør.

Fejl er blot en del af fodbolden, ligesom det er en del af livet. Bent Clausen, formand, DBU Jylland

”Unge piger er vokset op med, at det perfekte er det normale. Det synspunkt skal fodbolden være et frikvarter fra. Ellers er der stor risiko for, at pigerne stopper med at spille fodbold”. Sådan siger ungdomsforsker Søren Østergaard.

Der er masser af gode grunde til at sætte fokus på fejlkulturen.

Vi bør alle acceptere, at der sker fejl. Uanset hvor svært det kan være, når det går ud over vores eget hold eller vores favorithold.

Vi bør også alle tilskynde til, at det er ok at begå fejl. Når vi træner, når vi dribler, når vi spiller kamp osv. Ikke fordi vi skal begå fejl med vilje, men fordi fejl er en del af fodbolden.

Lad os alle huske den ”rigtige” fejlkultur, respekten og det gode humør. På den måde får vi gladere og bedre spillere, trænere, dommere, tilskuere og fans.Formandens Blog 2019