De fleste er enige om, at Blue Water Arena i Esbjerg er et af landets mest imponerende fodboldstadions.

Den opfattelse deler den 62-årige fodbolddommer, Carsten Sohl, som i weekenden fik mulighed for at løbe rundt på netop det her stadions græstæppe og dømme en breddekamp.

Der var tale om et tiltag for at fremme pige- og kvindefodbolden i det sydvestjyske område, hvor HIF/SSK og Bramming B krydsede klinger i U15 Liga 3. Oplevelsen var noget helt særligt for Carsten Sohl, som de seneste tre og et halvt år har kæmpet en hård kamp mod kræft. Blandt andet med knoglemarvstransplantation og langvarige indlæggelser.

- Jeg er virkelig taknemmelig for, at en halvgammel dommer som mig får sådan en unik oplevelse. Det er virkelig noget, som betyder noget for mig efter mit meget hårde kræftforløb, lyder det fra den mangeårige fodbolddommer.

Et fantastisk setup

Carsten Sohl fandt faktisk først ud af, at kampen skulle spilles på Blue Water Arena et kvarter før kampstart, da det oprindeligt var planen, at kampen skulle spilles på det gamle atletikstadion ved siden af.

- Det havde også været fedt, men da jeg talte med spillerne fra et af holdene, sagde de, at det blot var her, de varmede op, og at kampen skulle foregå på det helt store stadion. Det var virkelig spændende, siger Carsten Sohl, som dermed var en del af et større setup med indløbsmusik, fotografer, et par hundrede tilskuere og masser af god stemning.

- Man skal både have held og gøre sig umage for at det kan lykkes at få sådan en kamp som denne her. Det hele omkring kampen var, som var det en kamp i Superligaen. Sådan noget oplever man alligevel ikke som en almindelig sekunda-dommer, som mig, siger han og griner.

Giver energi til jobkamp

Selv om oplevelsen på Blue Water Arena var unik for Carsten Sohl, så er det noget helt særligt for sønderjyden, hver gang han tager ud for at dømme fodbold.

- Det her med at dømme fodbold betyder mere for mig end blot at være 90 minutters motion et par gange i ugen. Det giver mig, groft sagt, og udover min familie, noget at leve for. Det giver mig energi og selvtillid, lyder det fra Carsten Sohl, som tager de gode effekter fra dommeroplevelserne med i kampen uden for banen, hvor han forsøger at kommer tilbage på jobmarkedet efter sygdommen.

- Mange siger til mig, at jeg da bare skulle gå på efterløn nu. Men det er jeg ikke interesseret i. Jeg har stadigvæk noget at give, hvilket ikke mindst dommeropgaverne løbende bekræfter mig i og motiverer mig til, siger han inden endnu engang understreger, at kampen på et af landets største stadions var en særlig oplevelse.

- Sådan en oplevelse som den her kan jeg bruge i tiden fremover. Tænk sig, det kan virkelig give fantastiske oplevelser, det her kære dommerhverv.