Græsset nærmer sig stille og roligt den helt rigtige grønne nuance. Så nu kan klubbens ældste ben godt trække i fodboldstøvlerne og tænke på at komme i form til den foranstående sæson.

1. marts er tilmeldingsfristen for 11-mands M+32-hold og ældre, det vi også kalder oldboys og veteraner. Alle hold, der deltog i turneringen i efteråret 2021, er automatisk overført til foråret 2022, men har din klub rettelser, nye hold eller hold, der skal udtrækkes, så er 1. marts sidste frist.

- Der er nogle regionale forskelle på rækker og turneringsforhold, men det er lige nu, der skal kigges efter i KlubOffice, om man har stadig har de rigtige hold i de ældste rækker, betoner turneringskoordinator, Susanne Jensen, fra det sydjyske regionskontor i Glejbjerg.

Fleksibel spilleform gælder også i de ældste rækker
I de laveste serierækker og ungdomsrækker har man i flere år haft mulighed for fleksibel spilleform. Reglen om 'fleksibel spilleform' gælder også i 11-mandsrækkerne for de ældste årgange.

Kort sagt går reglen om fleksibel spilleform ud på, at der ved henvendelse til modstanderholdet senest 2 timer før kampstart kan meddeles, at kampen spilles som 9-mands i stedet for 11-mands.

Modstanderholdet kan ikke afvise at spille kampen som 9-mands. Resultatet af kampen tæller uanset spilleformen og indberettes som normalt. Kun banens størrelse, målfeltets størrelse og spillernes antal er ændret i forhold til almindelig 11-mands.

Det anmodende hold må stille med max. 10 spillere til en kamp, der ændres til 9-mands. Modstanderholdet må fortsat benytte op til 14 spillere. Se 9-mandsreglerne her.

Se mere om rækker, datoplan og frister her