DBU Jyllands bestyrelse har givet turneringsadministrationen og turneringsgruppen grønt lys til at afvige fra turneringsbestemmelserne, så der i efteråret 2022 er handlefrihed til at lave en god og fleksibel turnering for de jyske U18-piger på de vilkår og efter de rammer, som tilmeldingstallene giver mulighed for.

Det skal bl.a. være med til at sikre god matchning og fornuftige kørselsafstande.

De nuværende turneringsbestemmelser foreskriver, at U18 Pige-rækken i efteråret udbydes i ét niveau og ombrydes til 2 niveauer efter fem kampe.

Situationen er imidlertid den, at den centrale 11-mands turnering p.t. er udfordret af et lavt antal tilmeldte hold i U18 Pige-rækken. Her i foråret er der 27 U18 Piger hold i turneringen: 10 hold inkl. 3 fynske hold i Liga 1og 17 hold i Liga 2.

Forberedt på situationen

Det er DBU Jyllands håb, at forårets turnering kan gennemføres uden for mange udtrækninger, der kan ødelægge det for de resterende hold.

Til gengæld er der er lidt større bekymring vedr. efterårets turnering.

Der har de senere år nemlig været en tendens til, at kun knapt halvdelen af de aktive U16 hold konverteres til U18 hold året efter, og pt. er der 50 hold i U16 Piger 11-mands turneringen, hvilket i et negativt scenarie kan blive til 20-25 U18 hold i efterårets turnering.

Det er på denne baggrund, at DBU Jyllands Ungdomsudvalg har ansøgt bestyrelsen om bemyndigelse - og nu fået grønt lys til - at kunne agere hurtigt, når tilmeldingen til efteråret 2022 foreligger.

F.eks. ved at afvikle en alternativ U18 Pige-turnering eller måske tilbyde holdene en plads i Serie 2 Kvinde-rækken, så de på lige fod med seniorholdene kan spille med om oprykning m.v.