Børnefodbolden lever. Så kort kan det næsten siges. Flere og flere fodboldklubber tilslutter sig DBU’s børnestrategi, og langt de fleste af dem arbejder mod at blive DBU Børneklub.

I weekenden var 22 børneudviklingstrænere samlet i Tilst på DBU Hotel og Kursuscenter, da DBU Jylland i samarbejde med DBU Børnefodbold afholdt startkursus.  

Børneudviklingstrænerne fik både indsigt i den nye C-uddannelse, børneklubvejledningen, og hvordan de kan udleve DBU's børnesyn og strategi. Deltagerne fik også lov til at agere medier på banen, da Lasse Vinning demonstrerede, hvordan der kan arbejdes progressivt med DBU Træningsprogrammer.

Som noget at det vigtigste fik børneudviklingstrænerne også set, hvordan man kan være træner for trænerne. DBU Børnefodbold viste tre forskellige trænertyper under et træningspas med U10-spillere, og hvordan man som børneudviklingstræner skal agere og kommunikere over for de forskellige trænertyper.

Har du ikke helt styr på, hvad en børneudviklingstræner er, kan du finde ud af det lige her

Et stærkt netværk med et fælles mål
Én af deltagerne på startkurset var Jan Laursen fra Fredericia FF. Han har en fortid som elitetræner for aldersgruppen U16 og op. Han kom med på et afbud på det populære startkursus, og han blev glædeligt overrasket:

- Jeg var meget imponeret og overrasket over, hvad det her gik ud på. Jeg lærte rigtig meget af både undervisningen og erfaringerne fra de andre deltagere, fortæller han og fortsætter:

- Så jeg har taget meget med mig hjem. Vi skal kunne coache vores trænere og klæde dem op, så det er sjovt at være fodboldspiller – uanset hvilket niveau, du har. For os er det her forholdsvis nyt, så alle input er kærkomne.  

Jan Laursen ser også frem til i fremtiden at udnytte netværkets succeser og ikke mindst fejl:

- Lokale netværk vil være en kæmpegevinst for os. Vi har alle et fælles mål om at skabe de allerbedste børnemiljøer som muligt, afslutter han.

DSC00844 Børneudviklingstrænerne fik også selv lov at agere medier, da de blev trænet af fodboldboldkonsulent, Lasse Vinning.

Glæde hos DBU Børnefodbold
DBU Børnefodbolds teamleder, Jesper Jacobsen, var også begejstret for to vellykkede dage:

- Det var enormt spændende at møde målgruppen og få et indblik i deres forskellige hverdage. Det er selvfølgelig også fedt at se den store tilslutning, og at det har været så populært. Vi kunne se, at der var et godt samvær mellem deltagerne, så det lover rigtig godt for fremtiden, fortæller han.

Støttet af Herrelandsholdet
Startkurset er blandt andet blevet mulig, fordi Herrelandsholdet som en del af landsholdsaftalen har valgt at donere en sum af deres EM-bonus til børn i breddefodbolden. Pengene er med til at gøre det muligt at understøtte de nye børneudviklingstrænere, som skal hjælpe de mange børnetrænere i klubberne. I sidste ende er målet, at vi kan give børnene endnu bedre fodboldoplevelser.

Vil du med på ventelisten?
Det næste startkursus bliver afholdt den 11./12. marts. Holdet er allerede fyldt op, men hvis du ønsker at komme på ventelisten, kan du kontakte børnefaglig rådgiver, Peter Davies, på peda@dbujylland.dk