Årets fjerde og sidste udgave af DBU Jyllands medlemsmagasin, Fodbold, er lige nu på vej i distributionsvarebilerne og på vej ud i de kolde postkasser i hele Jylland.

Det er med et markant tema om fodboldens frivillige. Vi har tidligere skrevet om netop dem, og vi vil med garanti gøre det igen. For ulønnede, altruistiske fodboldfrivillige er selve kernen i hele vores danske fodboldmodel.

Magasinet kan allerede nu læses som epaper lige her.

Ole O til tjeneste
Vi starter temaet med at møde tre af de frivillige i Sunds IF. Vi fik i forbindelse med udarbejdelsen af magasinet taget en stribe fotos med gode, frivillige kræfter fra den velfungerende fodboldklub lidt nord for Herning. I samme ombæring tog vi en snak med tre af dem, som er med til at kendetegne fodboldklubben.

Det er ikke mindst Ole Olesen, der har været frivillig i klubben i 44 år, hvoraf formandskasketten har klistret til hans pande i mange af årene.

- Jeg stortrives med at være i Sunds IF. Jeg har et presset lederjob, men det her giver mig energi og ekstra overskud. Det er mental hygiejne for mig, siger klubkæmpen.

Fodboldmagasin

Gå på opdagelse i tidligere udgaver af DBU Jyllands fodboldmagasin.

Find dem her.

Læs hele interviewet med Ole Olesen og i øvrigt mange andre interview med frivillige fra side 20 i magasinet.

Projekt Pigeafdeling = succes
Foruden temaet er der som altid masser af andet væsentligt og aktuelt indhold, der er direkte rettet mod jer fodboldfolk i de jyske breddeklubber.

Kom fx med til Esbjerg IF 92, hvor de har satset benhårdt på at sparke liv i pigeafdelingen. Det har nu udmøntet sig i 50 pigespillere mod 0 for et år siden.

- Vi er enormt stolte af, at vores Projekt Pigeafdeling er løbet så godt i gang, så nu tør vi godt tænke endnu større tanker og vise, hvad vores klub kan, lyder det fra klubmanden Carsten Hille Rasmussen.

Du kan også læse den lettere kuriøse artikel om fælles drikkedunke. Er det go eller no-go? Det kommer en stribe trænere med deres bud på, samt en professor emeritus i fødevarehygiejne.

Læs alt det og meget mere i denne udgave af Fodbold.