De seneste dages skybrud og kraftige tordenvejr har medført, at en lang række fodboldkampe under DBU Jylland enten er blevet afbrudt eller slet ikke spillet.

Det giver akut nogle specifikke udfordringer i Serie 5-rækken for herrer samt en del ungdomsrækker.

I disse rækker er der nemlig såkaldt midtvejs-ombrydning, som er et værktøj til at sikre gode og jævnbyrdige turneringer for spillerne.

Midtvejsombrydningen betyder helt konkret, at disse rækker allerede efter næste weekend brækkes over i nye niveauer og puljer, og derfor er det nødvendigt, at de ikke-afviklede kampe gennemføres i løbet af den kommende uge.

- De mange udsatte kampe i rækkerne med midtvejsombrydning betyder, at vi er temmelig meget pressede på tiden. Vi forsøger at være meget fleksible og håndtere kampene fra sag til sag, men helt generelt håber vi på forståelse fra klubbernes side, så vi kan få gennemført kampene i løbet af den kommende uge og dermed få gennemført ombrydningen til gavn for ikke mindst alle spillerne, forklarer turneringschef i DBU Jylland, Ole Frandsen.

Sagerne behandles individuelt

Ifølge turneringschefen tages der stilling til afgørelsen på baggrund af den enkelte situation.

- Først og fremmest skal kampens dommer indberette hvad stillingen var, da kampen blev afbrudt, og i hvilket minut afbrydelsen fandt sted. Han/hun skal også oplyse om andre relevante ting som f.eks. røde kort og lignende. Den videre behandling er afhængig af de informationer, siger han.

- Afhængig af indberetningen træffer vi administrativt en hurtig beslutning om, hvad der skal ske. F.eks. kan det være en løsning af stadfæstelse resultatet af en kamp, som blev afbrudt med f.eks. cifrene 3-0 med fem minutter igen. Men der kan også sagtens blive tale om fastsættelse af helt ny kamp, hvis kampen f.eks. blev afbrudt ved 0-0 efter ti minutter, forklarer Ole Frandsen.

DBU Jylland har endnu ikke det totale overblik over antal afbrudte eller ikke-gennemførte kampe, men det drejer sig om mellem 50 og 100.

Læs også:
Lyn og torden: Tag ingen chancer i uvejret