Opvarmning med løb i klitterne. Stafet med umulige bolde i sandbunker. Masser af dukkerter i havet.

Det var bestemt ikke en helt almindelig dag på kontoret for Skagen IK’s U12 Drenge, da de i sommervarmen gennemførte en anderledes fodboldtræning på den nærliggende strand.

Mikael Andersen er med i det fire mand store trænerteam omkring holdet, og for ham var et fedt afbræk med den noget utraditionelle fodboldtræning.

- Sådan en træning gør dem nok ikke til bedre fodboldspillere her og nu, men det giver hele holdet et energiboost med noget nyt og anderledes. Det er godt for sammenholdet, og det er jo ikke mange gange om året, det kan lade sig gøre, så det var bare med at slå til, siger han.

- Vi gjorde det for lige at lave et afbræk og gøre noget sjovt. Mikael Andersen, træner for Skagen IK's U12-drenge

Udfordrende for alle
Rent praktisk var det til at overskue at rykke fodboldtræningen til stranden. Mikkel Andersen satte traileren på sin bil, fyldte den med mål, kegler og bolde, og så ellers bare afsted de cirka 500 meter til stranden.

- Drengene synes, det var vildt sjovt, men også hårdt. Det er tungt at løbe i sandet, der er som en sandkasse. Og så var det sjovt med stafetten, hvor selv de dygtigste var meget udfordrede med at drible rundt om keglerne, lyder det fra træneren, der har sønnen Felix med på holdet.

Det var drønvarmt i hele landet i mandags, så der var ”en del” andre folk på stranden i samme tidsrum, ifølge Mikael Andersen. Men det blev aldrig et problem for fodboldholdet.

- Folk var venlige og søde til at flytte sig, så vi kunne være der. Men der var altså ret mange, flere end vi lige havde regnet med, siger han.

Belønning: En tur i bølgen blå
Drengene skulle blandt andet bestige strandens højeste klit, de skulle løbe om kap, og til sidst blev der spillet en ægte omgang strandbold.

Når et hold vandt en konkurrence, blev de belønnet med en tur i vandet. Taberne måtte tage armstrækkere. Men meldingen er, at alle drengene hyggede sig i de omkring 28 graders varme.

- Vi gjorde det for lige at lave et afbræk og gøre noget sjovt. Det, tror jeg, er med til at fastholde dem, måske især dem, der ikke kun er der på grund af fodbolden, siger Mikael Andersen.

Næste sociale arrangement for netop de her drenge kommer allerede på lørdag. Her mødes alle drengene til fælles morgenmad, hvor de for første gang skal se og analysere en af deres kampe, der er blevet filmet. Derefter skal ét af holdene spille en normal turneringskamp, mens de øvrige skal deltage i træningskampe mod OB’s U12-hold, der skal på træningslejr i landets nordligste by.