Uagtet jeres klubstørrelse er der en chance for, at en af de piger og drenge, I har løbende rundt på jeres baner, en dag får en professionel kontrakt.

Christian Eriksen trådte sine første fodboldstøvler i Middelfart G&BK, Pernille Harder i Tulstrup-Faurholt IK, Mikkel Damsgaard i Jyllinge FC og Jens Stryger Larsen i Frem Sakskøbing. Men der behøver ikke være tale om den næste landsholdsstjerne før, at barndomsklubber kan belønnes for deres arbejde. Der skal ’blot’ være tale om indgåelse af en professionel kontrakt med en dansk klub.

De nationale kompensationssystemer gælder nemlig, når en spiller indgår en spillerkontrakt med en dansk klub inden udløbet af det kalenderår, hvori spilleren fylder 22 år. I så fald skal der betales kompensation til de tidligere danske klubber, spilleren har spillet i, siden spilleren fyldte 6 år og frem til tidspunktet for kontraktindgåelsen.

En vigtig pointe er dog, at det er barndoms- og ungdomsklubbernes eget ansvar at have styr på spillercertifikatet, hvis der skal kunne udbetales en kompensation.

Generelt gælder det nemlig, at det er besiddelsen af spillercertifikatet, der er afgørende for, hvilken klub, der skal have udbetalt kompensationen, og det er klubbernes eget ansvar at have styr på spillercertifikatet, og at dette er registreret i DBU’s systemer.

Kompensationsordningen går helt ned til det år, hvor spilleren er fyldt 6 år, hvilket betyder, at klubberne skal være opmærksomme på at få sikret, at spillercertifikater er registreret på hver enkelt spiller helt ned til 6-årsalderen, også selvom disse spillere muligvis ikke skal på et holdkort, når de deltager i kampe, jf. forskellige regler i de seks lokalunioner.

 

 

Vær opmærksom på, at når en spiller skifter til en klub i udlandet, så er det FIFA’s internationale kompensationssystem, der træder i kraft. Dette fortsætter uændret og har ikke noget med de danske aftaler at gøre.

Masser af fordele ved korrekt registrering af jeres spillere

Det er ikke kun i forhold til eventuel senere kompensation, at det er godt, at I har styr på jeres spillere.

Hvis I sørger for at registrere alle jeres spillere korrekt i KlubOffice, høster I en række fordele:

  • Kommunikér direkte fra KlubOffice ud til alle jeres spillere
  • Brug KlubOffice til automatisk kontingentopkrævning for alle jeres spillere
  • Giv trænerne, spillerne og deres forældre de optimale betingelser for at komme godt i gang med KampKlar
  • … og meget mere

Med andre ord: Jo bedre I har styr på jeres spillerregistrering, jo flere muligheder får I via IT-klubpakken og derved en lettere klubhverdag.

Kontakt altid gerne jeres lokalunion, hvis I har brug for hjælp.

I kan også booke et klubkursus – online eller hjemme i klubhuset. Her hjælper en DBU-instruktør jer med at strukturere klubben i afdelinger og hold, så I får registreret alle spillere. Læs mere om kurset her.