Flere og flere piger kvinder melder sig ind i en fodboldklub. Ifølge de nyeste tal fra DIF har hele 69.953 kvinder nu snøret fodboldstøvlerne landet over det seneste år.

Alene det sidste år har næsten 10.000 flere piger og kvinder meldt sig ind i en fodboldklub. Det er en glædelig udvikling for Dansk Boldspil-Union, som i flere år har arbejdet målrettet med at få flere piger og kvinder til at løbe på banerne i de danske klubber.

”I DBU arbejder vi for mangfoldighed og diversitet i hele dansk fodbold. Vi ser flere og flere klubber tilrettelægge deres træning specifikt efter pigerne og deres ønsker og behov, og vi kan se, at de forskellige indsatser, vi har gjort på området, virker,” siger Bent Clausen, formand for DBU Bredde.

Klubber mærker væksten
Det er ikke kun på papiret, at de mange nye piger og kvinder er til at få øje på. I fodboldklubben Albertslund IF er det eksempelvis nu blevet muligt at danne hold af én årgang i stedet for at slå to årgange sammen for at samle nok spillere, fortæller formand i Albertslund IF, Søren Feddersen.

Klubben, der netop er blevet godkendt som DBU Børneklub, ansatte sidste år både en børne- og ungdomschef samt en udviklingstræner, ligesom der er blevet investeret i trænerstaben. Alt sammen for at booste klubbens vigtige arbejde for de yngste spillere.

En klub som er synlig lokalt
Udover at klubben har oprustet på mandskabet, har Albertslund IF også arbejdet for at blive mere synlig i lokalområdet på skoler og i institutioner:

”Vi har flere gange været ude på lokale skoler og lave træningsdage. Det fik vi en rigtig god respons på og mødte også flere af børnene i klubben efterfølgende,” siger Søren Feddersen.

Fuld fokus på flere piger
I dansk fodbold er der et stort ønske om, at piger og kvinder bliver ved med at vælge fodbolden til.

Målet er, at man i 2025 runder et medlemstal på 130.000 piger og kvinder. Konceptet ’Fodbold Fitness’-konceptet findes i mere end 300 klubber landet over og har haft succes med at lokke kvinder til klubben, som måske ikke føler, de passer ind på et almindeligt seniorhold med træning og kampe hver uge. Men for at få flere på banen skal der fortsat lægges fokus på de yngste.

”Vi ønsker at skabe verdens bedste børneklubber i dansk fodbold med fokus på fællesskaber, trivsel og dygtige trænere. De gode fodboldoplevelser skal gælde alle børn uanset køn, alder og niveau,” siger Bent Clausen.

DBU Medlemstal 2022 Kvinder