I et ualmindelig flot vejr blev den nye velfærdsalliance underskrevet på Nord Energi Arena i Hjørring. En aftale der skal sikre trivsel for børn. Se en video fra dagen længere nede i artiklen.

Verdens bedste børnemiljø – også i Hjørring
Dansk børnefodbold skal være verdens bedste. Det handler om at skabe miljøer, der fremmer sunde og glade børn, som trives. Børn skal mødes af gode børnemiljøer, så interessen bliver til varig kærlighed til sporten, det aktive liv og fællesskabet.

Borgmester i kommunen, Søren Smalbro, ser flere fordele for borgerne – og ikke mindst de allermindste af slagsen – i aftalen:

- Vi er optaget af at vores børn, unge og familier har det godt og trives i de fællesskaber, som de er en del af. Derfor er det helt afgørende, at vi med dette samarbejde med DBU og DBU Jylland kan understøtte vores lokale frivillige fodboldklubber i at skabe de bedste rammer for børne- og ungdomsfodbold. Han fortsætter:

- Samtidig er det også vigtigt, at vi udvikler os. Det er vigtigt, at vi understøtter talent- og elitefodbold, så særlig Fortuna Hjørring og Vendsyssel FF være en del af den kvindelige- og mandlige topfodbold i Danmark.

Se video fra dagen, hvor den nye velfærdsalliance blev markeret

Derfor er det også prikken over i’et, at Gjensidige Kvindepokalfinalen den 13. maj i år skal spilles på netop Nord Energi Arena i Hjørring.

I Fortuna Hjørring glæder de sig til at skabe rammerne for så stor en finale:

- En pokalfinale på Nord Energi Arena bliver uden tvivl en stor oplevelse for os i Hjørring. Det betyder meget, at DBU placerer kampen her på Nord Energi Arena. Hjørring er jo kendt som byen med fodbold for kvinder. En sådan finale er jo topfodbold, fortæller Jette Andersen, direktør i Fortuna Hjørring.

Små børn, stort fokus
Det seneste år har der været et boom i antallet af kvindelige fodboldspillere over hele landet. Det er især blandt 0-6-årige, at langt flere piger er trukket i fodboldtrøjen. Men væksten er stor for både drenge og piger i særligt de mindste årgange. Derfor vil børnene også få et særligt fokus i den nye aftale.

- Fodbold er et fantastisk fællesskab - og de nye medlemstal viser, at mange flere har valgt at melde sig ind i en fodboldklub for at blive en del af det særlige fællesskab. Det gælder også i Hjørring Kommune, hvor vi med denne velfærdsalliance vil fortsætte udviklingen af gode børnefodboldmiljøer i klubberne. Vi vil skabe verdens bedste børnefodbold i samarbejde med klubber, frivillige og også med skoler og kommuner, siger Jesper Møller, formand i DBU.

Fremover vil kommunen arbejde sammen med klubber og skoler, ligesom trænere og klubber skal blive stærkere i pige- og børnefodbolden.

Aktiviteter i velfærdsaaliancen

  • Fantastisk Fodboldstart for piger: Et forløb der har til formål at understøtte klubberne i opstarten af pigehold.
  • Pigeraketten: En rekrutteringsaktivitet der sigter mod at inspirere 5-11-årige piger til at begynde til fodbold.
  • DBU’s børnestrategi: Fokus på at styrke udviklingen af børnefodboldmiljøerne hos klubberne.
  • Klubudvikling: DBU’s klubudviklingsforløb med henblik på at styrke fodboldklubbernes faglige og organisatoriske udvikling.
  • Players 1st: Medlemsundersøgelse som giver klubberne klarhed over, hvilke tråde de skal trække i for bedre at kunne rekruttere og fastholde spillere, trænere og ledere.
  • Træneruddannelse: Uddannelsen giver trænerne værktøjer, teori og inspiration til trænerrollen, som skal hjælpe dem godt i gang på træningsbanen.
  • Åben Skole Aktivitet: Mulighed for at få hjælp til at lave aktiviteter ind i den lokale skole/SFO med henblik på at styrke klubbernes rekruttering.

Styrket frivillighed
Frivillighed er også i centrum i den nye aftale. De lokale fodboldklubbers behov skal under luppen – og det gælder både frivillige, medlemmer og organisering. Det er især miljøerne omkring de frivillige, der skal i fokus.

Som led i at styrke frivilligheden vil der bl.a. også blive tilbudt åbne trænerkurser til alle fodboldklubber i kommunen. Det fortæller Kristian Nørgaard Thomsen, der er formand i Region 1:

- Frivillighed skal foregå på de frivilliges præmisser. Derfor skal de også have gode tilbud for blandt andet at kunne deltage i træneruddannelse. Til gavn for både frivillige, breddefodbolden og ikke mindst børneboldfolden.