Aars IK, Anders Christensen


Hvilken madvare sælger I mest af?
Det er pommes frites. Det er der ingen tvivl om. Og så kommer franske hotdogs lige efter.

Hvis vi havde stillet samme spørgsmål for 10 år siden, havde du så svaret det samme?
Ja, det tænker jeg ikke, har ændret sig ret meget. Der er noget historik i det. Det hører sig bare til.

Hvad har I på menuen?
Pølsemix, fransk hotdog, kyllingemix og så en sportsbolle. Og når førsteholdet så spiller, ryger der frankfurtere på grillen ude ved banen.

Er der forskel på, hvad du sælger til henholdsvis unge og ældre fodboldspillere?
Nej, det er nogenlunde det samme. Vores udvalg ikke så stort, så der er ikke så frygtelig meget at vælge mellem.

Aars IK Anders Christensen, fuldtidsansat centerleder i Aars IK siden januar 2020. Derudover også frivillig børne- og ungdomskonsulent i klubben. Foto: Torben Sauer.

Hvad med mænd og kvinder – køber de det samme?
Vi sælger flest sportsboller til piger og kvinder. Drengene kommer mest for at købe pommes frites. Pigerne køber nu også pommes frites, men de køber altså flere sportsboller end drengene.

Gør I noget for at sælge sundere mad?
Det har vi ikke gjort så meget af. Det kunne være fedt at prøve, men vi tvivler på, at klientellet er der til en varieret og sund menu. Vi har jo vores sportsbolle, når sæsonen kører.

Er der ellers gang i den i cafeteriet?
Det kommer der, når sæsonen kører. Mine første par sæsoner har været meget præget af corona, men vi forsøger at skabe noget sammenhold med mange sammenlagte kampe, så der kommer mange mennesker i klubben.

Vi har ikke åbent hver dag, men primært i forbindelse med kampe i weekenderne. Vi har lønnet personale, så det skal kunne svare sig at holde åbent. Vi prøver at gøre en indsats for det, men træningsaftener er svære. Der er mange stille dage, og vores køkken er også ret lille, så det er de muliges kunst. Lørdage og søndage er der pænt gang i den.

Herning KFUM Randi Pedersen(t.h.), fuldtidsansat centerleder i Herning KFUM. Det har hun været i ni år. Ansvarlig for indkøb til kantinen, som de kalder for Café Ansgar. De to øvrige er Jette Nielsen (t.v.) og Annie Nielsen. Foto: Morten Nielsen.


Herning KFUM, Randi Pedersen


Hvilken madvare sælger I mest af?
Det er simpelthen pølsemixen. Derefter kommer ganske almindelige pommes frites. Vi har også rigtig godt salg af tarteletter især på Tartelet-Tirsdag.

Hvis vi havde stillet samme spørgsmål for 10 år siden, havde du så svaret det samme?
Så havde jeg nok gættet på, at pommes fritesene nok været mest populært. Jeg husker mest, at ungerne fik pommes frites, når vi var til stævner med dem. Men i KFUM er det altså pølsemix, der er nummer 1.

Hvad har I på menuen?
Cowboytoast, parisertoast, fransk hotdog, en ristet pølse med brød, pommes frites, pølsemix, fiskefileter og frikadeller med kartoffelsalat.

Er der forskel på, hvad du sælger til henholdsvis unge og ældre fodboldspillere?
Nej, det er nogenlunde det samme. Seks U11 Drenge sad i sidste uge og spiste pølsemix, det var megahyggeligt. Men dog er det faktisk ofte sådan, at de helt små fodboldspillere køber en parisertoast.

 

Hvad med mænd og kvinder – køber de det samme?
Ja, det er der ingen forskel på.

Gør I noget for at sælge sundere mad?
Nej, det er nok ikke lige vores stærke side. Det er heller ikke et tema at ændre på lige nu. Jeg ved heller ikke, hvor stor en succes det vil blive. Og jeg synes jo også, at aktive fodboldspillere må hygge sig med en pølsemix efter en kamp eller træning.

Er der ellers gang i den i kantine?
Ja, for søren, der er gang i den. Vi er så glade for den store opbakning. Vi kører også det princip, at vi altid holder åbent med frivilligt personale. Undtagen fredag aften. Den kan vi ikke få besat.

Når man er så heldig at have eget klubhus, så skal man også værne om det fællesskab, det kan fremelske. Vi kan godt stå med en lørdag formiddag, hvor der ikke bliver solgt noget, men det er en kæphest for mig, at vi altid har åbent.

Alle fodboldspillere har samme usunde vaner, uanset alder. Anders Pilgaard Hansen, ASA

ASA, Anders Pilgaard Hansen

Hvilken madvare sælger I mest af?
- Jeg tror, det er burgere. Burgere og så kyllingesandwich.

Hvis vi havde stillet samme spørgsmål for 10 år siden, havde du så svaret det samme?
- Det vil jeg gætte på, ja. Vi har forsøgt med alt muligt økologisk, men vi kan ikke sælge det.

Hvad har I på menuen?
Franske hotdog, sandwich, pølsemix, hjemmelavede pizzasnegle og pølsehorn, fiskefrikadeller med salat eller pommes frites, pastasalat, nachos, paninier og så burgere.

Er der forskel på, hvad du sælger til henholdsvis unge og ældre fodboldspillere?
Nej, alle fodboldspillere har samme usunde vaner, uanset alder. Men vi får også medlemmer af svømmeklubben forbi i kantinen, og til dem sælger vi klart flere fiskefrikadeller, og det er faktisk ikke en dårlig vittighed.

ASA Geoffrey passer biksen i ASA. Men det er Anders Pilgaard Hansen, der har udtalt sig til artiklen her, han er alt-mulig-mand i den store Aarhus-klub og har været det siden 1984. Foto: Anders Pilgaard Hansen.

Hvad med mænd og kvinder – køber de det samme?
Nej, hos kvinderne sælger vi mere salat og kildevand. Herrerne køber primært bajere, burgere og fritter.

Gør I noget for at sælge lidt sundere mad?
Det har vi prøvet, men der er ikke salg i det. Vi er nok ikke firstmovers på alternativ og sund mad, men hvis medlemmerne pludselig efterspørger det, så vil vi da være åbne for det.

Er der ellers gang i den i kantine?
Ja, det synes vi da selv. Der er lidt fester og andre arrangementer, der understøtter omsætningen. Vi prioriterer det højt, det skal være gerne være åbent. Vi er tilfredse, hvis vi går i nul. Det er først og fremmest for det sociale perspektiv, at vi holder åbent. Det er en rigtig stor gode for medlemmerne.

Boldklubben Vestkysten Det nye og flotte cafeteria i Boldklubben Vestkysten, hvor Anne Mette Jensen er cafeteriaforpagter og har været det siden 2005. Foto: Anne Mette Jensen.


Boldklubben Vestkysten, Anne Mette Jensen

Hvilken madvare sælger I mest af?
Vi sælger meget af vores hjemmelavede fuldkornstoast. Franske hotdogs med fuldkorn og paninibrød ryger der også mange af.

Hvis vi havde stillet samme spørgsmål for 10 år siden, havde du så svaret det samme?
Ja, det havde været det samme. Til daglig leder jeg et storkøkken som økonoma, og jeg har en klar holdning om at smide frituremaden ud. I starten da jeg kom med fuldkornsflute, var folk lidt skeptiske, men nu er der ingen, der stiler spørgsmålstegn.

Hvad har I på menuen?
Vi er i vores lille køkken fødevaregodkendt til småting som toast, franske hotdogs, paninibrød, pålægsmadder og sportsboller.

Er der forskel på, hvad du sælger til henholdsvis unge og ældre fodboldspillere?
Ja, det er der. De unge vil have franske hotdogs, de ældre vil have stadionplatter, altså pølser og brød. Børnene vil have toast. Det er ret tydeligt, synes jeg.

Hvad med mænd og kvinder – køber de det samme?
Der er forskel, og det er lidt sjovt. Hvis det er mødre, der er af sted med fodboldholdet, så bliver der nærmest ikke solgt noget. Hvis det er fædre, så er der næsten altid salg i det, og det er meget øl og pølser.

Gør I noget for at sælge lidt sundere mad?
Ja, det gør vi. Til førsteholdkampene sælger vi sunde, kolde burgere med fuldkorn. Det er primært til førsteholdsspillerne. Det skal være fuldkorn, det er i mit dna. Det slipper de ikke for.

Er der ellers gang i den i cafeteria?
Ja, og de er bare så gode til at støtte os, og de hilser rigtig pænt. vi har også åbent rigtig ofte. Der kommer mange forskellige igennem til en snak. Jeg kan i hvert fald ikke klage, det er så hyggeligt. Jeg er på mange måder husets blæksprutte, hvis der skal hjælpes med småting som plaster, hovedpinepiller eller andet.

Nu har vi talt meget om madvarer, men øl er altså en stor del af omsætningen.