Over 100 jyske fodboldklubber har sat fokus på børnefodbolden og ikke mindst skrevet under på en aftale med DBU Jylland om at prioritere børnefodbolden både organisatorisk og økonomisk.

Når man som klub underskriver aftalen med DBU Jylland, sikrer man sig, at en (børne)klubrådgiver står til rådighed i op til 25 timers – gratis. Børneklubrådgiverens fornemmeste opgave bliver at hjælpe klubberne til at opnå de fire forudsætninger, så de kan blive godkendte som DBU Børneklub.

Under klubrådgivernes vinger
Indtil videre har de kendte klubrådgiver stået for dialogen med de jyske klubber. Og det fortsætter lidt endnu - mens de nye børneklubrådgivere efterhånden overtager de klubber, som klubrådgiverne har haft kontakten med.

Med tiden vil det udelukkende være børneklubrådgiverne, der rådgiver de klubber, som har skrevet under på en aftale med DBU Jylland. Klubrådgiverne fortsætter herefter med andre rådgivningsopgaver i de jyske klubber.  

12 stærke profiler
Med over 100 klubber i vælten, er efterspørgslen på vejledning af naturlige årsager også steget. Derfor glæder det også børnefaglig rådgiver hos DBU Jylland, Peter Davies, at klubberne fortsat kan se frem til kyndig vejledning fra det nye kuld:
 
- Det er en fornøjelse, at vi også fremadrettet kan tilbyde klubberne kompetent hjælp fra 12 stærke profiler. Ud over deres egne stærke faglige ståsted har vi haft dem på træningslejr, så de er helt klar til at servicere vores klubber.

Børneklubrådgivere er et led i DBU’s børnestrategi om at skabe verdens bedste børnefodbold i Danmark. De nye børneklubrådgivere er allerede så småt i gang – de startede nemlig officielt den 26. marts. Deres timeantal vil ligge på cirka 200-400 timer om året.