For de yngste indefodboldspillere foregår spillet på tværs af halgulvet på halv bane med små 3-mandsmål og med tre spillere på hvert hold.

I 2020 blev en forsøgsordning fra det vestjyske rullet ud over hele Jylland, hvor alle 3-mandshold spiller indefodbold med en futsalbold. Og nu tager DBU Jylland skridtet videre og investerer i en gratis bold til hvert tilmeldt indefodboldhold i U5-U7 rækkerne for både piger og drenge.

 
SÅDAN TILMELDER DU INDEFODBOLDHOLD
I Region 1 (Nordjylland) hedder tilmeldingsfristen 3. oktober og der planlægges en hel turnering med en ombrydning i julepausen.

I Region 2 (Midt/vest), Region 3 (Midt/øst) samt Region 4 (Syd) tilmeldes stævnevis med tilmeldingsfrist den 31. oktober til første stævne.​

Derfor får holdene en gratis bold
I forbindelse med opstarten efter coronanedlukningen har en genstartsgruppe i DBU Jylland-regi arbejdet med at lave tilbud til klubberne, der skal hjælpe med at motivere bl.a. spillerne til at tilvælge fodbolden (igen). Se f.eks. denne massive idébank til at kickstarte klublivet.

Og det er denne genstartsgruppe, der nu vælger at investere i futsalbolde til alle de mange indefodboldhold, der bliver tilmeldt enten hele vinterturneringen eller første stævne i november.

Til første DBU Jylland-indefodboldstævne i vintersæsonen får hvert hold i U5-U7 rækkerne derfor udleveret en gratis futsalbold, så der kan trænes og spilles kamp med en bold, der er lettere at styre for de yngste fodboldspillere.

- Formålet med at lade de yngste spillere spille kampe med en futsalbold er bl.a. at styrke spillernes tekniske udvikling, da boldens minimale opspring vil sikre mere spil langs gulvet og mindre løb efter vilde og høje bolde, forklarer Henrik Sloth, der er formand for DBU Jyllands vinterudvalg.

Børnenes tilvænning til spillet med futsalbolden i børneårene vil forhåbentlig være med til at give spillerne lyst til senere at prøve kræfter med selve futsal-spillet uden bander, men for nu er det blot tanken at gøre indefodboldspillet nemmere og sjovere for de yngste.

- Og nu giver DBU Jylland så en gratis bold til hvert af de yngste hold, så det i hvert fald ikke er indkøbet, der bremser afprøvningen af futsalbolden, smiler Henrik Sloth, der håber, at klubber og spillere tager godt imod initiativet.

U5-U7 indefodboldstævner afvikles således:
  • Der spilles med tre spillere på banen ad gangen for hvert hold og et frit antal udskiftningsspillere.
  • Der spilles på tværs af hallen (halv bane) med 3-mandsmål.
  • Kampene varer syv minutter.
  • Der spilles klassisk indefodbold med bander, men med en futsalbold.
  • Der spilles uden målmand (dvs. ingen må tage bolden med hænderne).
  • Der offentliggøres ingen resultater.


Se alle DBU Jyllands vinterfodboldtilbud her:

Vinterbold2021 Mailsignatur Stor