For at skabe en bedre turnering, både forår og efterår, indføres der fra efterårssæsonen 2022 en ekstra ombrydning for alle U13 Drenge liga-rækker, og ikke kun liga 1 og 2 som det har været tilfældet indtil nu.

Det har DBU Jyllands bestyrelse netop besluttet efter indstilling fra Ungdomsudvalget og Turneringsgruppen.

På baggrund af nogle skæve resultater i specielt de lavere niveauer samt henvendelser fra klubber, der har fejltilmeldt hold, har DBU Jylland vurderet, at det vil være en generel styrkelse af turneringen at lade alle U13 drenge liga-rækker være omfattet af efterårets ekstra ombrydning.

- En ekstra ombrydning i efteråret skulle gerne udligne det sportslige niveau hurtigere og dermed skabe flere og mere lige kampe tidligere i turneringen, så alle klubber føler sig bedre matchet, forklarer Lars Olesen, formand for Ungdomsudvalget.

En løbende balancegang

Det er også håbet og målet, at den ekstra ombrydning kan være med til at sikre en bedre turnering i foråret, hvor holdene overgår fra at spille 8:8 til at spille 11:11 i U13 liga-rækkerne.

En ekstra ombrydning i efteråret skulle gerne udligne det sportslige niveau hurtigere. Lars Olesen, formand, DBU Jylland Ungdom

- Turneringsstrukturer handler i høj grad om at veje matchning og kørselsafstande op imod hinanden. Det er en evig og løbende vurdering, som vi er meget opmærksomme på, ikke mindst i forhold til de områder, hvor der er længere mellem klubberne og holdene, og som i dette tilfælde med U13 Drenge vurderer vi både køn og årgang individuelt for at få de bedste turneringer for så mange som muligt, siger Lars Olesen.

I efteråret 2021 deltager knap 260 hold i U13 drenge liga-rækkerne, og ordningen træder som nævnt i kraft med virkning fra efterårssæsonen 2022.

Det skal i øvrigt bemærkes, at der på de regionale årsmøder i november ligger der et turneringsforslag fra Grejs-Dalen Idrætsklub om helt at afskaffe midtvejsombrydninger i såvel børne- og ungdomsrækkerne som i seniorrækkerne.