En gigantisk højder bliver temmelig umotiveret slået ind over fra højrekanten udenfor feltet og sejler flere meter forbi både medspillere og mål.

- Var det et skud på mål, Oliver?, lyder det grinende fra bænken.

- Det ved jeg sgu ikke, kommer svaret fra banen.

Er det mon i virkeligheden essensen af Serie 6, der bliver afsløret af den lille episode? I hvert fald en del af opskriften på serierækken, der efterhånden har fået en ikonisk status i jyske breddefodbold.

211016 S6 Sdrrindvinkel IT46 29-årige Jonas Krag spiller sammen med sin far, Martin, på Serie 6-holdet.

Hvad er det, Serie 6 kan?
Serie 6 synger på absolut sidste vers, og denne lørdag i Sdr. Rind blev klubbens sidste Serie 6-kamp spillet. Nogensinde. For de jyske klubber har nemlig vedtaget, at Serie 5 fra foråret 2022 er laveste serierække på herresiden.

Afskeden med Serie 6 så den lille klub på Viborg-egnen, Sdr. Rind/Vinkel IF, som en anledning til at sætte spotlyset skarpt på nostalgi og hygge: ”Den sidste nadver” for Serie 6. Serie 6-holdet havde fået en række gamle klubkoryfæer til at snøre støvlerne i dagens anledning, og flere af disse kunne sammen med sønnike få lov at give Serie 6 endnu en anekdote til samlingen.

- Serie 6 står for mig som hygge og sjov, og i vores klub er der mange spillere at tage af i Serie 6-truppen, lyder skudsmålet fra Jonas Krag, Serie 6-spiller.

Han mener, der stadig er masser af liv i spillet på laveste niveau, og angiver sammenholdet og fællesskabet i klubben som hovedårsag til et nærmest ikke-eksisterende frafald i truppen.

Her er der jo plads til de spillere, der ikke har så god tid til at træne, for det er jo lidt mere på hyggeplan, selvom de altid gerne vil vinde. Inge Hansen, tilskuer

Cheftræner Lars Velling er nu førsteholdstræner i Serie 3, men mindes selv sin tid som Serie 6-træner med smil og forbinder konceptet med samvær og et frirum fra dagligdagen.

- Her kan man udleve sin indre drengerøv, uanset om man er 17 eller 50, mener han, ligesom han betoner, at serien kendetegnes ved, at der ikke stilles krav til de store forkundskaber, bare 3. halvleg lever.

Ivan ”Batman” Nørskov synes, det er en vemodig handling at nedlægge Serie 6. Han har selv stået på sidelinjen som Serie 6-holdleder og holder af formatet i den laveste række.

- Måske kan der blive lidt mindre kørselsafstande, når det lægges sammen med Serie 5, så der bliver flere hold i rækken, men det er godt nok lidt trist at sige farvel, forklarer Ivan, hvis fornavn en del af klubbens medlemmer faktisk slet ikke kender.

- Jeg er blevet kaldt ”Batman”, siden jeg var 6-7 år gammel, så det er bare hængt ved her i klubben også. Min søn, Mads, blev helt automatisk også til ”Robin”, da hans kammerater fangede referencen, smiler klublegenden og kioskbestyreren i Vinkel, der bedyrer, at der ikke er flere Serie 6-kampe i hans ben.

211016 S6 Sdrrindvinkel IT93 Batman og Robin aka. Mads og Ivan Nørskov med næste generation mellem sig.

Loyal opbakning og unikt klubliv
Sidelinjen er nærmest pakket med tilskuere, og her finder vi en del trofaste af slagsen. Det lunefulde oktobervejr har fået de fleste til at finde dynejakker og termodragter frem, og det er også en god anledning til at iklæde sig det gul/blå SVIF-halstørklæde.

Også fra tilskuerne er der meninger om Serie 6-rækkens DNA og overgangen til Serie 5 til foråret.

- Her er der jo plads til de spillere, der ikke har så god tid til at træne, for det er jo lidt mere på hyggeplan, selvom de altid gerne vil vinde, forklarer Inge Hansen, der har befundet sig på lægterne i den lokale klub gennem mange år for at bakke mand og børn op.

Under halvtaget foran klubhuset er grillen i fuld gang og der langes drikkevarer over baren. I et hjørne finder vi en flok rutinerede herrer, der har lagt den aktive fodboldkarriere på hylden. Nu nydes klublivet bedst med en kølig pilsner med udsigt til banen.

- Vi har spillet mange kampe selv engang, men nu nyder vi at følge holdene herfra, lyder det fra Lars ”Buller”, der selv erkender, at det er noget nemmere at se, hvordan kampene skal spilles, når man ser det udefra.

211016 S6 Sdrrindvinkel IT29A Lars ”Buller, Kristian ”Krølle” og Michael nyder efter en lang spillerkarriere klublivet fra sidelinjen.

NÅR MAN ER ÆGTE SVIF'ER

SVIF-halstørklædet er ikke kun spottet på sidelinjen til jyske seriekampe, fortæller Hans Aamand i klubhusbaren. Lokale Simon Markvart (foto) har medbragt det i Base Camp på Mount Everest!

Her kan man udleve sin indre drengerøv, uanset om man er 17 eller 50. Lars Velling, cheftræner SVIF

KÆLENAVNE GALORE

Kælenavne er en humoristisk del af fællesskabets DNA på et seriehold. Nogle af disse ramte kampprogrammet til Sdr. Rind/Vinkels sidste Serie 6-kamp:
1. Nicolai ”Fælgen” Becker Haargaard
3. Martin ”Craig” Kornum Krag
6. Ivan ”Batman” Nørskov
7. Mads ”Robin” Nørskov
8. Ivan ”Gøg” Jensen
9. Mathias ”Mini” Hartvig Jensen
11. Ole ”Gamle” Gram Schjoldager Hansen
12. Morten ”AirForce” Skovhus Bech
18. Peter "Winnie Jones" Gram Hansen
19. Per ”Cantona” Haaning
20. Henrik ”Tændstik” Post

Kan Serie 5 overtage Serie 6-depechen?
Jonas’ far og klubbens nyudnævnte formand, Martin Krag, har også hevet SVIF-spillertrøjen over hovedet i dag, selvom han for længst har rundet de 58 somre. Han er ikke så nervøs for overgangen til Serie 5 til foråret:

- Altså vi skal da lige vænne os til at sige Serie 5 i stedet for Serie 6, men ellers tror jeg, det nok skal gå helt fint og naturligt.

Martin Krag trives fint på veteranholdet, men har også et par Serie 6-kampe på CV’et her i efteråret, og han melder sig klar til at snøre seriestøvlerne igen til forårets Serie 5-kampe, hvis ellers han bliver udtaget.

Serie 6-manager Michael Søe er også fortrøstningsfuld, men forventer et hårdt første år i Serie 5. For på et hold i det laveste niveau bliver både familie, uddannelse og job ofte prioriteret før fodbold og træning.

- Og det harmonerer måske ikke så godt med, at nedrykkere fra Serie 4 skal spille mod oprykkere fra Serie 6, frygter træneren, der håber på, at niveauforskellen over tid udligner sig.

211016 S6 Sdrrindvinkel IT100 Michael Søe, 43 år og manager for SVIF’s tredjehold.
Altså vi skal da lige vænne os til at sige Serie 5 i stedet for Serie 6, men ellers tror jeg, det nok skal gå helt fint og naturligt. Martin Krag, klubformand

Nå ja, og hvordan gik den sidste Serie 6-kamp i SVIF’s historie så? Den endte i et hæderligt 2-4 nederlag til de unge gutter fra Ravnsbjerg/Løgstrup.

Og så kunne den fælles oprykning for begge hold fejres med jubel og champagne.

Web Grafik Banner Turnering2022 1000X200 (Johny Kristensen)