DBU Jylland interviewede i foråret 2018 en blot 16 år gammel Julie Alsbro Thomsen (se videoen nederst i artiklen), da hun havde været fodbolddommer i et år.

Nu siger kalenderen efterår 2021, og Julie Alsbro Thomsen er kåret som Årets Breddedommer 2021 i DBU Jylland Region 4.

Julies karrierekurve er kun gået opad, og med de evalueringer vi hører, stopper karrieren ikke her. Vi er spændte på Julies yderligere udvikling. Holger Martensen, Sønderjydsk Fodbolddommerklub

Fart på dommerkarrieren
I begyndelsen af Julies dommerkarriere trænede hun sideløbende pigehold i Aabenraa Boldklub, ligesom også posten som målmand på det lokale jyllandsseriehold tog meget af tiden. Samtidig med alt dette blev skolen og uddannelsen også passet til punkt og prikke.

Derfor fik dommergerningen en lidt langsom opstart, men nu er der ikke længere tvivl om, hvad Julies prioritering gælder. I foråret 2020 blev hun efter en flot sæson rykket op i Serie 4, og allerede i efteråret kom de første linjedommeropgaver, da linjedommerkurset var gennemført.

I foråret 2021 kunne Julie Alsbro Thomsen skrive Serie 3-dommer på cv'et, og her op til efteråret blev hun optaget i DBU's centrale talentgruppe (CTG), ligesom hun lokalt blev indplaceret i 1. division for kvinder og Serie 2 herrer.

- Julies karrierekurve er kun gået opad, og med de evalueringer vi hører, stopper karrieren ikke her. Vi er spændte på Julies yderligere udvikling, lyder skudsmålet fra Holger Martensen, Sønderjydsk Fodbolddommerklub.

Vellidt, social og ihærdig fodbolddommer
Julie kom barsk fra start i Serie 4 med en grim episode, der også ramte landets medier. Trods sin unge alder håndterede Julie både den grimme episode og den efterfølgende mediebevågenhed med overskud og en skarp tilgang til det skete.

Hun var fast besluttet på, at en enkelt tåbelig og grim episode ikke skulle ødelægge hendes fantastiske hobby som fodbolddommer.

- Hun har håndteret hele situationen på en fantastisk facon, som ikke er givet i så ung en alder, forklarer dommerklubben i sin indstilling.

Julie er meget optaget af hele tiden at forbedre sig, så både teoretisk og praktisk følger hun dommerklubbens træninger og teoriaftener.

Hun er derudover del af en gruppe dommerkolleger, der følger og understøtter hinanden. Er der tid i kalenderen, er Julie også på sidelinjen, når en af de andre i gruppen dømmer. Julie møder alle kolleger med et smil og et åbent sind, altid klar til en snak.

Tillykke til Årets Breddedommer: Julie Alsbro Thomsen
Prisen som Årets Breddedommer blev overrakt til Julie Alsbro Thomsen af regionsbestyrelsesmedlem John Møller Pedersen på DBU Jylland Region 4’s årsmøde den 25. november i Haderslev Idrætscenter. Stort tillykke til Julie med den velfortjente anerkendelse som Årets Breddedommer 2021 i Region 4.

- Tusind tak for den flotte overraskelse. Jeg vil gerne takke specielt Sønderjydsk Fodbolddommerklub for altid god opbakning, uanset hvad jeg har haft brug for, lød det fra den unge prismodtager, Julie Alsbro Thomsen, fra talerstolen.

Med den regionale pris følger et diplom, blomster og to landskampbilletter.

Se et videoportræt af Julie, da hun var bare 16 år gammel: