For en måned siden var 38-årige Jørgen Daugbjerg Burchardt i Haderslev for at dømme superligakampen mellem SønderjyskE og FC København.

Torsdag var han tilbage på programmet i Haderslev, men ikke med superligadommer-kasketten på. Hans klub, Varde IF, havde nemlig indstillet ham til DBU Jylland Region 4's initiativpris for sit frivillige arbejde i den vestjyske breddefodboldklub, og prisen blev overrakt til årsmødet i Haderslev Idrætscenter.

Jørgen bidrager med en enorm mængde frivilligt arbejde og engagement i Varde IF. Brian Siig, Varde IF


Jørgen har kickstartet koncept med helt unge dommerspirer
Det seneste år har Jørgen Daugbjerg Burchardt nemlig taget initiativ til at starte en lille gruppe af helt unge klubdommere. De 12-15 årige dommerspirer bliver klædt godt på af superligadommeren, så de kan dømme klubbens U10-U12 kampe.

- Det betyder, at vi kan spare lidt på dommerbudgettet eller slippe for at kæmpe med at overtale forældre til at dømme kampene, forklarer Brian Siig fra Varde IF's bestyrelse.

De unge dommerspirer får en lille symbolsk godtgørelse som tak for hjælpen, men endnu mere værd er det nok med en masse god lærdom og erfaring ud fra den feedback, som Jørgen eller de pågældende trænere giver dem.

Samtidig er de unge mennesker blevet inspireret til eventuelt at blive ved med at dømme fodboldkampe og derved uddanne sig som "rigtig" fodbolddommere, så der kan komme tiltrængt hjælp til de travle dommerkolleger.

- Måske der også kommer en ny, god superligadommer ud af dette fantastiske koncept, lyder det fra Brian Siig, der udover klubbestyrelsen også sidder i børneafdelingens sportsudvalg sammen med netop Jørgen Daugbjerg Burchardt.

Det frivillige fodboldhjerte banker i Varde IF
Foruden sit dommerengagement er Jørgen også træner for Varde IF's U11-U12 Piger, medlem af børneafdelingens sportsudvalg og igangsætter af Varde IF's eFodbold-initiativ.

- Jørgen bidrager med en enorm mængde frivilligt arbejde og engagement i Varde IF, lyder det i klubbens indstilling til prisen.

DBU Jylland Region 4 kvitterer for indstilling og indsats med årets initiativpris til Jørgen Daugbjerg Burchardt. Med prisen følger en vandrepokal samt en kontantpræmie på 1.000 kroner.

Jørgen kunne desværre ikke selv være tilstede ved årsmødet, med Varde IF-formand Mette Marie Madsen, tog imod prisen på hans vegne.