Louise Holgaard og Maria Eskildsen var egentlig ikke særligt fodboldkyndige, da de meldte sig under trænerfanerne i Ørslevkloster IF tidligere på året.

Nu har de modtaget Åge Eltons' Initiativpokal for deres børneinitiativ "Bold og Tons", hvilket blev offentliggjort ved DBU Jylland Region 2's årsmøde 25. november i Aulum.

Venteliste til abstrakt børnekoncept
Efter coronanedlukningen havde Ørslevkloster ikke så let ved at finde trænere til klubbens yngste årgange, 2014-2017. Det viste sig dog at være en spændende bonus, at de to ikke så fodboldvante kvinder meldte sig på banen.

De driftige kvinder ramte nemlig plet med deres utraditionelle børneaktivitet, "Leg og Tons".

Åge Eltons' Initiativpokal
tildeles en forenings- eller regionsleder, fortrinsvis en yngre, der ved særligt initiativ, gerne utraditionelt, efter regionsbestyrelsens vurdering i særlig grad har levet op til unionens formål "At fremme fodboldspillet i Jylland". Med prisen følger en vandrepokal og en check på kr. 5.000 til klubben.

Klubben fornemmede, at det kunne være svært at få de yngste børn i gang med fodbold. Nogle af de største drenge ville gerne gå til fodbold, men nogle af de yngste og nogle af pigerne ville måske ikke hoppe på vognen. Derfor måtte der nytænkning til for at få så mange børn som muligt til at dyrke idræt.

- Trænerne fik frit løb til at lave træningen, som de havde lyst, så udover fodbold spillede de også hockey, basketball og volleyball, ligesom de lavede både gymnastik og yoga, lyder det fra Joan Skovgård, formand for Ørslevkloster IF.

På grund af coronarestriktionerne i foråret var der et tilmeldingsloft, så inden længe var der venteliste til holdet og klubben måtte finde flere trænere, da op mod 30 børn fra nær og frem stod klar til det nystartede hold.

Konceptet lærte børnene at være en del af noget større
Med flere idrætsgrene pr. træning blev ingen børn trætte af at komme og alle lærte ifølge klubben det fantastiske ved at være en del af noget større.

Klubformand, Joan Skovgård, er stolt af sine trænere, som har fortsat konceptet også indendørs:

- Jeg tror, vi har fastholdt de fleste, så håbet er, at når græsset grønnes igen til foråret, så får vi nogle "tonsere" ud at spille "rigtig" fodbold, forklarer hun.

DBU Jylland Region 2 er helt enige i at rose Louise Holgaard og Maria Eskildsens alternative børneaktivitet, og kvitterer da også for det med Åge Eltons' Initiativpokal til trænerne fra Ørslevkloster IF.

Tillykke til Louise og Maria fra Ørslevkloster.


  

R2årsmøde 2021 Ågeeltonspris Louiseholgaard Ørslevklosterif Ina Tofterup 003
Louise Holgaard modtog den flotte pokal på vegne af makkerparret fra Ørslevkloster IF (foto: Ina Tofterup)