En enestående hjælpsomhed, et enormt engagement og et kæmpe hjerte for Holstebro Boldklub.

Sådan lyder det ultrakorte skudsmål af Peter "Futte" Fejerskov, som netop har modtaget Gør en Forskel-prisen for sin indsats af DBU Jylland Region 2.

Futte = Holstebro Boldklub
Han har nærmest folkeregisteradresse i klubhuset og hans bedste venner i kælderen er Kaj og Bøje, som han kalder klubbens vaskemaskiner. Men han betyder meget mere end bare en praktisk frivillig hjælper i klubben.

Siden 1974 har han spillet fodbold i Holstebro Boldklub og han gør det stadig på oldboysholdet. I 1994 startede hans frivillig-karriere og heller ikke den har han sluppet siden.

Han er holdleder, aktuelt for førsteholdet i Danmarksserien, men hjælper også til på andetholdet. Han vasker for alle senior- og ungdomshold, som han også følger i tykt og tyndt. Han er den praktiske blæksprutte, der sørger for alt rundt om holdene.

På en træningslejr i udlandet havde hotelpersonalet allerede på andendagen gennemskuet hans vigtige rolle og tiltalte ham "Mr. Fut", hvilket har resultateret i, at der nu er trykt "Mr. Fut" på hans træningstøj.

Ingen er uundværlige, men Futte er helt klart det nærmeste, vi i Holstebro Boldklub kommer på en vigtig og uundværlig person for klubben. Helle Manicus og Henrik Tarpgaard, Holstebro B

Humørspreder, samlingspunkt og hurtig i replikken
Peter "Futte" Fejerskov bruger et sted mellem en og to fuldtids arbejdsuger alene i klubbens tjeneste, vurderer klubbestyrelsen. Og han er altså frivillig.

- Ingen er uundværlige, men Futte er helt klart det nærmeste, vi i Holstebro Boldklub kommer på en vigtig og uundværlig person for klubben, lyder det fra formand Helle Manicus og sportschef Henrik Tarpgaard.

Udover at have styr på alt det praktiske, så trænere og spillere kan koncentrere sig fuldt om kerneopgaverne på banen, så er Futte en humørspreder, der f.eks. ofte er set danse til danskpop eller synge Shu-bi-dua-sange på vej hjem i bussen, og han er altid god for en røverhistorie eller to med "pynt" på.

- Han er altid oplagt, og man ser ham aldrig fra andet end sin bedste side. Han er en person, nye spillere hurtigt knytter sig til med sine hurtige replikker, gode humør og hjælpsomme tilgang, forklarer Andreas Kiilerich, der spiller i Holstebro Boldklub.

Peter Fejerskov gør en forskel
I klubbens indstilling beskrives Peter "Futte" Fejerskov som en ildsjæl, som klubben på ingen måde vil kunne klare sig uden. Det skal de heldigvis heller ikke.

For et par dage siden fik "Futte" (tv. på fotoet) overrakt Gør en Forskel-prisen på hjemmebane i klubhuset i Holstebro af Jørgen Rasmussen fra regionsbestyrelsen, og torsdag den 25. november blev han behørigt hyldet til DBU Jylland Region 2's årsmøde i Aulum.

Sammen med prisen modtog han et diplom, en gave og en pengepræmie på 4.000 kroner.


R2årsmøde 2021 Gørenforskel Peterfejerskov Holstebrob Lasselæbelgraagaard 001 foto: Lasse Læbel Graagaard