102 kampe for herrelandsholdet. 180 kampe for Udinese. 151 kampe for Fiorentina. 195 kampe for AGF. Og nu 1 kamp for Hammelev SUF.

Det er et flot fodbold-cv, der klistrer sig til den tidligere landsholdsspiller, Martin Jørgensen. Det blev kun endnu flottere efter i lørdags, hvor han spillede for Hammelev SUF i Serie 4 mod Hellevad/Agerskov.

René Iversen er træner for Hammelev SUF’s unge Serie 4-mandskab, og det var hans fortjeneste, at der dryssede med stjernestøv denne efterårseftermiddag i det sønderjyske.

- Jeg kender Martin (Jørgensen, red.) via Cykelnerven, hvor han er ambassadør. Og så passede det lige i lørdags med, at han kom fra København og kunne stoppe nogle timer her og spille kamp for os, siger den mangeårige fodboldtræner.

René Iversen beretter i øvrigt, at de to cykelmygs bekendtskab også var en medvirkende kilde til, at oldboyslandsholdet spillede opvisningskamp mod Hammelev SUF’s oldboys til klubbens 90-års fødselsdag i 2018.

Gav drengene en oplevelse
Normalt er der ikke helt tætpakket med tilskuere til Serie 4-holdets hjemmekampe. René Iversen melder om 10-15 stykker. Men det var helt anderledes i lørdags, da han estimerer, at der var et sted mellem 100-150 tilskuere til kampen, som rent sportsligt ikke havde betydning for Hammelev SUF, da oprykningen var glippet.

- Jeg ville gerne give drengene en god oplevelse med Martin Jørgensen på holdet, samt masser af tilskuere. Og det var ikke svært, da Martin jo elsker at spille fodbold. Det skulle bare lige passe med resten af hans program, siger René Iversen, som uden held tidligere har forsøgt at lokke Martin Jørgensen til at trække den gule Hammelev SUF-trøje over hovedet.

Han fortæller, at de unge spillere ikke så godt husker den elegante fodboldspillers meritter. Men at han til gengæld havde fået flere henvendelser fra oldboysspillere, som gerne ville være med.

Slap for gult kort
René Iversen valgte at placere Martin Jørgensen på den centrale midtbane, og det gik også godt i den times tid, de 46-årige ben kunne holde til.

- Han klarede det fint. Han bibragte noget læring til drengene, og så gjorde han ellers, hvad han kunne. Han var dedikeret og lavede også returløb uden nogen former for stjernenykker. Han havde faktisk også fortjent et gult kort, men han slap. Dommeren kendte ham nok også, siger René Iversen smågrinende og tilføjer:

- Han fik også scoret et fint mål og gjorde faktisk sit bedste, til han måtte tages ud med to små forstrækninger i benene. Han var dedikeret som en gammel travhest, der kommer tilbage i manegen.

Udinese-duo næste gang?
Den ihærdige træner melder, at landsholdslegenden både var med under hele optakten med omklædning og taktisk oplæg, samt tog sig god tid til selfies og small talk efter kampen med de mange fremmødte.

Alt i alt var det en rigtig god eftermiddag, ifølge træneren.

- Det var helt klart en succes. Måske skal jeg høre Thomas Helveg (som også er med i Cykelnerven, red.), om han også vil være med. De to er jo gode venner, siger René Iversen, inden han alligevel maner til ro.

- Ej, det var en engangsforestilling, som gav en rigtig god og sjov oplevelse til både spillere og klubfolk. Og det er en kamp, vi vil tale om i mange år fremover, slutter han.