Vi har alle sukket efter at komme i gang med fodbold igen. Nu ruller bolden over det ganske land, og intet kunne være skønnere.

Vi har talt med én af de mange aktører, som netop har fundet træningstøjet frem igen.

Det er 26-årige Malthe Hammarberg, som er ny træner for FC Horsens’ U16 Piger. Derudover er han selv spiller i Smidstrup/Skærup IF i Serie 3. Det bliver derfor ofte til fodbold i fem-seks dage om ugen for den unge efterskolelærer.

Vi har spurgt ham, hvordan det var at komme i gang med trænergerningen igen.

Hvordan er det endelig at komme i gang igen?
- Det er dejligt. Den umiddelbare glæde ved at komme ud på banen har jeg savnet.

Man har helt glemt, hvor dejligt det er – og den energi og glæde man får efterfølgende – det er jo derfor, man dyrker fodbold. Det var en dejlig og god træning.

Hvad var så på plakaten til den første træning?
- Det var skadesforebyggende træning. Småspil med intervalspil med lidt længere pause end normalt. Vi skal i den kommende måned oparbejde en grundform uden at løbe ind i skader. Nogle af pigerne kommer tilbage i fornuftig form, mens andre har haft lidt sværere ved at holde formen ved lige. Den indre motivation er ikke lige stor hos alle.

Har I arbejdet med virtuel træning op til genstarten?
- Ja, meget. Elitesport Horsens har tilbudt to skadesforebyggende online træningssessioner hver uge. I februar har vi selv steppet op med diverse tekniske udfordringer, fx antal jongleringer, hvem kan lave jorden rundt, x antal indersider op ad væg samt nogle fysiske udfordringer.

Vi lavede en meget sjov øvelse, hvor spillerne skulle løbe en tegning af det nummer, de spiller i. Så fx nummer 10 skal løbe en rute, der optegner et 10-tal på et kort. De lignede ikke ret meget, og det har vi haft meget sjov med.

Og faktisk havde vi også yoga om lørdagen, men der var ikke så stor interesse. Men det hele er slut nu, nu foregår det på banen.

Var det vanskeligt at holde jer inden for corona-restriktionerne?
- Det følte jeg ikke var vanskeligt at overholde. Klubben har opdelt banen i zoner med indgange til hver zone. Det er en stor hjælp. Vi har været fornuftige og overholdt reglerne.

Kunne du mærke, at spillerne også havde glædet sig?
- Ja, de havde glædet sig rigtig meget, og vi havde jo perfekt vejr. Det var bare i gang med det samme. Det betyder meget for dem at mødes igen. Det var som at se øko-køerne på græs.

 

Genstart Nyhed Grafik 1000X200