Friths Bisgaard er måske ikke den, der gør mest væsen af sig på fodboldanlægget ved Dronninglund IF. Men trods sin stille facon har den sindige nordjyde sat et kæmpe aftryk på foreningen.

Siden 1976 har Friths Bisgaard været frivillig i klubben, og for de imponerende 45 års indsats modtog han lørdag DBU Jyllands Rejselegat. Det blev overrakt på DBU Jyllands delegeretmøde, der blev afholdt på Hotel Pejsegården i Brædstrup.

Sørger for royale tilstande på anlægget
Friths Bisgaard indledte sit frivillige virke som træner og holdleder. Senere sad han i bestyrelsen i 23 år, hvoraf han havde formandsposten fra 1985 til 1987.

Siden 2002 år har den utrættelige ildsjæl været medlem af sponsorudvalget, og sideløbende har han siden 2005 været stadioninspektør. Med klubbens egne ord sørger han for, at ”klubbens stadion ligner de kongeliges have”, der må siges at være meget passende byens navn og historie taget i betragtning.

I det hele taget kan Dronninglund IF altid regne med Friths. Med fodboldformand Flemming Kvists ord er han en ildsjæl uden lige:

- Han betyder alt. Han er altid i godt humør. Han siger sjældent nej til en opgave, og der er ikke nogen opgaver, der er for store for ham.

Hvis nogen fortjener et kæmpe skulderklap, så er det klubbens helt egen Friths. Han er og bliver et kæmpe aktiv Dronninglund IF Fodbolds indstilling til prisen

Usynlig helt med store aftryk
I sin indstilling kalder klubben Friths Bisgaard for en af klubbens usynlige helte med henvisning til Friths Bisgaard stille og rolige facon, men resultaterne af hans enorme indsats er ganske tydelige.

Senest har det frivillige kraftværk været primus motor i processen med at få stablet et stort maskin- og boldrum på 72 kvadratmeter på benene i en fart, da klubbens kunstgræsbaneprojekt blev en realitet i 2020.

- Hvis nogen fortjener et kæmpe skulderklap, så er det klubbens helt egen Friths. Han er og bliver et kæmpe aktiv, lyder det i klubbens indstilling.

Med prisen følger en tur for to til en af herrelandsholdets udekampe. Stort tillykke til Friths Bisgaard.

Se video med prisoverrækkelse
Allerede i december blev Friths Bisgaard overrasket med prisen, men på grund af delegeretmødets corona-udsættelse offentliggøres overrækkelsen først nu.

Se videoen, hvor DBU Jylland overrasker ham med prisen: