På Scoresbysundvej i det østlige Aalborg ligger årets fodboldklub i Danmark.

Helt præcis drejer det sig om B52/AFC Aalborg, og adressen Scorebysundvej er jo på mange en fin adresse til en fodboldklub, for hvem vil ikke gerne score mål. Sådan har klubbens mange hundrede medlemmer det helt sikkert i dag, og sådan har landsholdsspilleren Nadia Nadim uden tvivl også tænkt, da hun spillede i klubben som barn.

B52/AFC Aalborg blev i marts kåret til Årets Fodboldklub i Danmark - indstillet af DBU Jylland Region 1 og derefter vurderet, bedømt og holdt op imod de andre kandidater af en jury bestående af tre rutinerede og uafhængige fodboldfolk.

Gode fodboldhistorier

I marts blev klubben hædret af Aalborg Kommune, og nu var turen så kommet til, at DBU og DBU Jylland fik mulighed for at ønske til lykke med titlen. Det skete via besøg af DBUs formand, Jesper Møller, DBU Jyllands formand, Bent Clausen, og DBU Jylland Region 1s formand Kristian Nørgaard Thomsen. Det blev til en god fodboldsnak, hvor der blev delt erfaringer, men også gamle fodboldhistorier, som helt sikkert er blevet endnu bedre gennem årene.

Klubbens anlæg består af fire full-size 11-mandsbaner samt nogle baner til 8:8, 5:5 og 3:3 fodbold. Hertil kommer et flot klubhus med udsigt ud over banerne.

Senere på året står der endda en helt ny flot kunstgræsbane klar på anlægget, og det glæder bestyrelsen, de frivillige trænere og ledere og spillerne sig selvfølgelig rigtig meget til.

Bestyrelsen i B52/AFC arbejder utrætteligt på at gøre forholdene endnu bedre og udvikle klubben.

Rutinerede og yngre kræfter

Aalborg Kommune har bidraget til investeringen, og så har klubben også selv været i gang med at finansiere banen. Der er bl.a. blevet udbudt Folkeobligationer, hvor det er lykkes at samle over 100.000 kr. ind. Folkeobligationer betyder, at de indbetalte beløb betales tilbage over 10 år, altså 10 procent hvert år.

Klubbens bestyrelse består både af rutinerede kræfter og lidt yngre personer. En bestyrelse, der utrætteligt arbejder på at gøre forholdene endnu bedre og udvikle klubben, som er en fusion mellem B52 og Aalborg Fodbold Club. De to klubber fusionerede i 1972, så i 2022 står den dermed på et 50 års jubilæum.

Mange nationaliteter

B52/AFC har over 300 medlemmer, og de er kommet fint tilbage efter Corona pausen. Faktisk er der tilvækst i medlemsantallet, og det glæder bestyrelsen sig naturligvis over. Børnene nyder fodbolden og fællesskabet, og de mange frivillige yder en stor indsats. Også her er træneren nøglen til, at børn, unge og voksne føler sig velkomne, godt tilpas og lærer noget. Seniorerne ligger i øvrigt i Jyllandsserien for kvinder og Serie 3 for herrernes vedkommende.

Aalborg SØ er et område med en del forskellige nationaliteter. I 2020 afholdt klubben for første gang sammen med DIF get2sport og DBU en DBU get2fodboldskole. En stor succes, som gentages i år. På den måde udvikler klubben sig hele tiden og tilbyder medlemmerne mange gode aktiviteter.

DBU og DBU Jylland ønsker stort tillykke til alle i og omkring klubben med den flotte og fortjente titel som årets fodboldklub 2020.