Der findes flere typer af udfordringer for fodboldfrivillige. Der er de mere klassiske som for få frivillige og udmattende forældre. Men der findes også de langt sjovere, fx hvordan bibeholder man 20 nye pigespillere i klubben.

Sidstnævnt udfordring skal de i gang med at finde en løsning på i Hadsten SK. De afholdt DBU’s Pigeraket 22. april, og det var med 40 glade piger, hvoraf de 20 var nye ansigter i klubben.

- Udfordringen bliver jo at holde dem i gang med fodbolden, lyder det fra Anette Eriksen, der er ansvarlig for pige- og kvindefodbolden i Hadsten SK.

- Nu har vi nærmest drænet området for piger, og nu skal vi så efterfølgende sikre, at de bliver ved med at komme, siger hun.

Holdt ud i samtlige 2,5 time
Selve arrangementet blev afviklet i skønt solskinsvejr og bliver af Anette Eriksen betegnet som ”supergodt”. Der var en stribe af klubbens børnetrænere som instruktører, samt nogle af klubbens U18-pigespillere.

- Vi var godt dækket ind med pigetrænere, og så var det også imponerende at se, at alle 40 deltagere holdt til hele arrangementet, som strakte sig over 2,5 time, siger Anette Eriksen.

Med masser af tilmeldinger og en gruppe af instruktører havde Hadsten SK faktisk frabedt, at DBU Jylland skulle stille med en ambassadør, da de var bekymret for, at de så ville overstige forsamlingsloftet på 50 personer.

Elsa og Oluf med på banen
Et af tiltagene for at bibeholde de nye spillere er det nye Playmakers. Her har Hadsten SK et samarbejde med HOG Hinnerup.

Her vil Uefa i samspil med Disneys univers være gennemgående med historiefortællinger, som skal tryllebinde pigerne til boldlege og sjov.

De to klubber har allerede afviklet første Disney-træning også med tæt på 50 aktører. De lagde hårdt fra land med Frost 2-universet, hvor temaet var ”Frygtløs”.

- Pigerne råbte så højt, at de sikkert har hørt det i hele Hadsten, lyder det fra Anette Eriksen.

Der er derfor alle grunde til at tro og håbe, at pigerne i Hadsten og omegn vil blive fast inventar på fodboldbanerne i området. I hvert fald gør klubbens frivillige en kæmpe indsats for at give spillerne gode forhold.