”Så har vi en tre mod to-situation, og Mathias Frandsen får bolden. Og scorer. Jaaaaa. 1-0 til Helsted Fremad.”

Rigtig mange har gennem tiden undervurderet de jyske serieklubber. Ikke kun på grønsværen, hvor niveauet ofte er rigtig højt, men faktisk også i forhold til det arbejde der bliver lavet af frivillige før, under og efter kampene.

Højt niveau har de også i Helsted Fremad IF, hvor de har lavet et flot setup omkring hjemmekampene, som bliver livestreamet. For Helsted Fremad IF er det dog ikke nok bare at vise kampene til de eventuelt interesserede bag skærmene. Nej, de bliver også kommenteret, der bliver lavet interviews, og man kan hele tiden følge med ved hjælp af relevant grafik undervejs.

- Jeg har selv været en del af klubben i 25 år og har spillet på førsteholdet i mange år, men nu har jeg trappet lidt ned. Jeg vil dog gerne være lidt med omkring holdet stadigvæk, og så fandt mig og et par kammerater på det her med livestreaming, fortæller Mads Jensen, som er den ene af to kommentatorer på produktionen.

Fadøl hjalp på nervøsiteten

Når man lytter til kommentatorerne på Helsted Fremad IF’s livetransmissioner er det ikke til at høre, at de var temmelig nervøse inden de skulle kommentere deres første kamp. Ikke desto mindre gennemførte de det i flot stil.

- Vi skulle helt sikkert lige ryste nerverne af os inden den første kamp, som vi kommenterede. Vi fik et par fadøl, og så gik det meget godt, griner Mads Jensen, som sammen med de to venner leveret et flot produkt med et ellers spartansk teknisk setup.

- Jamen, vi bruger sådan set bare en iPhone til at filme kampene med og så to mikrofoner til os, der kommenterer. Det fungerer fint, men vi drømmer om, at vi får noget bedre udstyr i fremtiden, siger Mads Jensen og udbygger:

- Det kunne f.eks. være fedt at have et rigtigt videokamera og så noget bedre software til, når vi præsenterer målscorere, viser holdopstillinger og den slags. Men vi har aftalt med klubben, at vi lige afventer og ser, hvordan det udvikler sig, inden vi går ud og investerer, siger Mads Jensen.

Spillere værdsætter livestreamingen

I dette forår er Helsted Fremad IF’s livedækning af Jyllandsserie-kampene blevet set af op til 60 personer undervejs – og helt op i nærheden af 500 gange, når man tager de efterfølgende visninger med.

Eksponeringen af kampene vil gøre det lettere at finde fremtidige sponsorer, påpeger Mads Jensen, som også melder om begejstring blandt holdets spillere.

- De synes, det er sjovt. De værdsætter det og i og med, at vi også selv synes, det er sjovt, så fortsætter vi, lyder det fra Mads Jensen.

Du kan finde Helsted Fremad IF’s YouTube-kanal lige her.