DBU’s bestyrelse har vedtaget, at der fra efteråret 2021 indføres en landsdækkende U16 pigerække, hvilket har konsekvenser for de jyske 11-mands pigerækker i U16.

Først og fremmest betyder det, at DBU Jylland kun udbyder Liga 1 og 2 i efteråret.

Sådan spilles den jyske U16 pigeturnering
I Liga 1 og Liga 2 inddeles holdene i puljer á op til seks hold, som spiller en enkeltstående turnering. Alle hold møder hinanden én gang, og hvert hold får dermed fem kampe.

Herefter foretages der en midtvejsombrydning, og klubberne indplaceres på det niveau, de nu har kvalificeret sig til. Efter midtvejsombrydningen inddeles holdene i nye puljer á op til seks hold. Her afvikler man igen en enkeltstående turnering, hvor alle mødes indbyrdes én gang.

I forbindelse med midtvejsombrydningen vil DBU Jyllands turneringsgruppe vurdere, om der er nok hold til evt. at udvide rækken med et niveau.

Datoplan for efteråret 2021 kan ses her.

Disse hold spiller med
Alle licensklubberne. som var garanteret en plads i efterårets U16 Piger Liga 1 qua deres licens. er nu slettet fra efterårets Liga 1, da de altså nu deltager i den landsdækkende række. Der er altså dermed ingen licensklubber i DBU Jyllands Liga 1 i efteråret. I så fald er det deres andethold.

De klubber, som havde ansøgt om deltagelse i efterårets U16 Piger Liga 1 og som ikke bliver en del af den nye landsdækkende række, er fortsat indplaceret i DBU Jyllands Liga 1.

De klubber, som havde tilmeldt sig efterårets U16 Piger Liga 3, er automatisk blevet flyttet til U16 Piger Liga 2, som altså nu er laveste niveau i efteråret 2021.

Se de tilmeldte hold til efterårets jyske 11-mands U16 pigerækker her: