Den lille idylliske grænseovergang ved Rønsdam ved Bov var et af de steder, der i weekenden blev benyttet til at markere 100-året for genforeningen af Danmark i 1920. 

Fodtennis-nettet var stillet op lige nord for den dansk-tyske grænse, hvor to naboklubber mødtes. Klubber, der bor på hver sin side af grænsen, og som mødtes til fodboldens fælles markering af 100-året. 

Det var Bov IF og HKUF, Harreslev-Kobbermølle Ungdomsforening, der er en dansk klub liggende syd for grænsen, og som vi også kender fra DBU Jyllands turneringer.
 

Fodtennis Genforening Jun2021 Llnpress (10) Der blev spillet lige ved grænsebommen Rønsdam. Foto: Leif Christensen/LLN Press

- Vi vil selvfølgelig gerne være med til at fejre genforeningen på denne måde, lød det fra Frank Thietje, der er formand for fodboldafdelingen i Bov IF.

Han glæder sig over samarbejdet med den tyske naboklub.
 Et samarbejde, der også betyder lokale træningskampe. 

Fodtennis Genforening Jun2021 Llnpress (1) Næstformand og formand i HKUF, Mads Lavsten og Benno Ewel, og fodboldformand i Bov IF, Frank Thietje, glædede sig over markeringen af Genforeningen på grænsen mellem Danmark og Tyskland. Foto: Leif Christensen/LLN Press

Ringriderpølser og bratwurst 
I stil med en række andre klubber var de to naboklubber klar til at fejre 100-året med et fodtennis-arrangement, som DBU Jylland og Grænseforeningen i fællesskab stod bag med støtte fra Sydbank Fonden. 

- Det her er perfekte rammer til markeringen af 100-året, og det er selvfølgelig vigtigt at markere, lød det fra formanden for DBU Jylland Region 4, Jens Christian Hansen. 

Han var blandt tilskuerne ved søndagens fodtennismatch i Rønsdam ved grænsesten nr. 32 af de 280 sten og pæle, der markerer den dansk/tyske landegrænse. 

Rundt i området har der i weekenden været forskellige fodtennis-aktiviteter, og som DBU Jyllands formand, Bent Clausen, siger om initiativet: 

- Fodbolden har nogle af de samme værdier og kvaliteter, som man fremhæver i forbindelse med genforeningen. Fodbolden er lig med fællesskab, og den samler mennesker på tværs af grænser og forskelligheder. Og vi har alle i den grad behov for at genforene vores fællesskab. 

Arrangementet lige nord for den dansk-tyske grænse blev også hygge og fællesskab, hvor resultaterne i fodtennis ikke var det vigtigste. Det var netop det sociale, og der blev naturligvis budt på pølser – ringriderpølser og bratwurst - for både dansk og tysk kunne høres. 

 

 

 

63 klubber fra hele Jylland var tilmeldt markeringen af Genforeningen med fodtennis. Arrangementet skulle egentlig have været afviklet i fjor, men det satte coronaen en stopper for.