Lucas Bak er 19 år og topscorer på Ikast FC's andethold i Serie 3.

Forleden fik EIF/NSG hans hurtige fødder at mærke, da han på blot ni minutter satte fem mål i kassen. 9 minutter. 5 mål.

Med to assists og fem mål var unge Lucas ophavsmanden til, at Ikast FC kunne køre hjem med en 0-9 sejr i bagagen.

Og i Ejstrupholm har de nok trænet lidt mere på forsvarsdelen, siden de mødte Lucas Bak og resten af Ikast FC-holdet.

Men hvordan gik det egentlig til?

210605 Ikastfc EIFNSG Lucasbak Kampfakta 001 (1)

Samme opskrift: Fem friløbere

Lucas startede kampen på bænken, fordi han havde meldt afbud til forrige kamp og træneren arbejder efter filosofien "Never change a winning team".

Efter en halv time blev den værdifulde joker indskiftet og så startede løjerne. Før pausen havde han leveret to målgivende assists til holdkammeraten, Thomas Askøe Jensen, til hhv. 0-2 og 0-3.

Og så var Lucas spillet varm. I 2. halvleg begyndte så hans soloshow.

- Lucas gør det jo ikke sværere, end det er. Han får fem friløbere og har styr på målmanden i en-mod-en-situationerne, lyder det fra træner Martin Borg Andersen.

Topscoreren er vellidt på holdet
Træneren beskriver Lucas som en typisk 10'er, dygtig med bolden på fødderne og med et kæmpe arbejdsområde på den offensive midtbane. Og så er han ikke mindst vellidt af holdkammeraterne.

Sammen med otte andre i Serie 3-truppen er Lucas Bak stadig U19-spiller. Den unge trup spiller generelt hurtigt på bolden, men faktisk er der ikke en eneste angriber på holdet. Det lader nu ikke til at bekymre Ikast FC-træneren:

- Spanien vandt EM i 2008 uden angribere, det forsøger vi at kopiere. Og det går egentlig okay, lyder det beskedent fra serietræneren.

Og på den måde er Lucas Bak blevet holdets suveræne topscorer uden at være angriber. Og Martin Borg Andersen vil endog gå så langt som til at sige, at Lucas havde en god dag på banen i Ejstrupholm. Det er nok sagt på jysk.